Turnaje pořádaného Spartou Kutná Hora se účastnilo kolem 600 dětí ze špičkových fotbalových týmů ČR i Slovenska

Okolo šesti stovek mladých nadějných fotbalistů se ve středu 8. května účastnilo prvního ročníku velkého Československého turnaje přípravek, který na hřištích v Lorci a na Olympii pořádala Sparta Kutná Hora.  Účastníky mezinárodního klání přivítal při nástupu týmů na fotbalovém hřišti v Lorci starosta Kutné Hory Josef Viktora. Systémem každý s každým se utkaly špičkové fotbalové týmy z České republiky a Slovenska.

„V Lorci hrálo dvaadvacet týmů, na Olympii čtyřiadvacet. Účastnila se Sparta, Slavie, Bohemians, Viktorie Žižkov, Hradec Králové, Liberec, České Budějovice, Slovácko, Nový Jičín, Trnava, Žilina, Inter Bratislava, Senec a další,“ uvedl Michal Křivohlavý, hlavní organizátor turnaje. Některé týmy dorazily do Kutné Hory už v pátek. „V Kutné Hoře bylo ubytováno 246 lidí ze Slovenska a i z ČR. Od trenérů máme ohlasy, že byli spokojeni, nadšeni i z památek. Chtěl bych poděkovat hoteliérům za to, že nám vyšli maximálně vstříc. Zaplnili jsme skoro všechny hotely a penziony v okolí. Děkuji všem. Rád bych poděkoval i  městu Kutná Hora. Vážíme si toho, že na Olympii můžeme pořádat tak velké turnaje,“ řekl Michal Křivohlavý

Podle slov Michala Křivohlavého je zcela jisté, že mezi účastníky tohoto turnaje vyrůstá ligový hráč. Jak je uvedeno na webových stránkách  www.sparta-kh.cz, jelikož se jedná o turnaj budoucích nadějí českého fotbalu, výsledek není až tak důležitý jako to, aby se děti bavily fotbalem, zažily pozitivní emoce a dobrý pocit ze hry.

Sparta Kutná Hora chystá na léto fotbalové kempy. „Když jsme před dvěma roky začínali, účastnilo se okolo 30 dětí, loni jich bylo už 60. Zájemců přibývá a fotbalová mládež je tady opravdu velmi kvalitní. Na září a říjen připravujeme další turnaje. Jelikož na stadionu v Lorci se konají mistrovská utkání, budeme jednat s městem o možnosti využití Olympie. Pokud to půjde, jsme schopni v Kutné Hoře pořádat jedny z největších turnajů v České republice,“ dodal Michal Křivohlavý.

pra

Zavřít menu