V pátek 22.dubna 2016 pokračoval ve sportovní hale BIOS v Puškinské ulici čtvrtým turnajem letošní – v pořadí již 8.ročník KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené 4+1.

V tomto ročníku opět mezi sebou soutěží pět základních škol – kutnohorské ZŠ Žižkov, ZŠ Jana Palacha, ZŠ Kamenná stezka, ZŠ T.G.Masaryka a tým ZŠ Starý Kolín. A stejně jako ročníky předchozí, tak i tento se hraje jako dlouhodobá soutěž po celý školní rok 2015/2016. Odehraje se celkem 5 turnajů – v listopadu a prosinci letošního roku, v březnu, dubnu a květnu příštího roku. Letošní ročník se již počtvrté hraje ve dvou věkových kategoriích a to 1.-3.třídy a 4.-5.třídy. Jednotlivé turnaje hrají na dvou zmenšených hřištích, systémem každý s každým a hrací doba je 1 x 15 minut. Po odehrání každého utkání následuje 5 samostatných nájezdů a dosažené branky z nich se započítávají do konečného výsledku utkání. Loňská vítězství v soutěži obhajují v obou kategoriích týmy ZŠ Žižkov.

A nyní k výsledkům čtvrtého turnaje KŠL. Ten v kategorii 4.-5.tříd vyhrál po celkem dramatickém a zajímavém průběhu tým ZŠ Žižkov, který v úvodním utkání remizoval s Kamenkou / její první bodová ztráta v soutěži /, poté porazil těsně o branku Starý Kolín a na závěr vysoko o 10 branek Palachovku. Žižkov se opíral o vyrovnané výkony celého kolektivu, ve kterém vynikali brankář Petr Marhan a střelci Albert Štícha s Josefem Linhartem. O bod zpět skončil na 2.místě tým ZŠ Jana Palacha, který porazil vysoko o 11 branek Starý Kolín a hlavně v nevídaném dramatu o branku Kamenku, když ta vedla před nájezdy o 4 branky. Brankář Lukáš Secký však nedostal branku ani z jediného a když naopak střelci Palachovky byli 100%, překvapení bylo na světě. Krom výkonů brankáře byli největšími oporami střelci Tomáš Pařez a Matyáš Dostál. O další bod zpět skončil na 3.místě vítěz prvních tří turnajů – tým ZŠ Kamenná stezka. Poztrácel 3 body s prvními dvěma týmy, Starému Kolínu však nasázel rekordních 30 branek. Stále vedoucí kolektiv této kategorie se hlavně opíral o údernou dvojici Matěj Novotný – Filip Novák, která zaznamenala 61 z celkových 74 branek svého týmu. A na 4.místě skončil počtvrté bez bodového zisku tým ZŠ Starý Kolín, za který opět většinu branek nastřílela dvojice Štěpán Vajgl – Václav Lněnička. Ovšem s vítězným Žižkovem to bylo drama až do konce, o branku nakonec zvítězil celkový vítěz. První bod tak byl nadosah.

SESTAVY a STŘELCI BRANEK jednotlivých týmů – 4.-5.třídy:

ZŠ Žižkov: Marhan /br/ – Linhart 20, Štícha A. 19, Veselý 11, Pektor P. 8, Rybář 3, Chroustovský 1, Šimonová 1 a Trpišovský 1. Trenér: Bedřich Franc.

ZŠ Jana Palacha: Secký /br / – Pařez 27, Dostál M. 17, Blumentál 7, Kareš 7, Stehlík 3 a Balvín N. 2. Trenérka: Radka Pešoutová.

ZŠ Kamenná stezka: Bečán /br-1/ – Novotný 32, Novák Filip 29, Shikhun 7, Binderová 2, Pompa 2, Pícha 1, Hrbek a Schovanec. Trenér: Vít Šnajdr.

ZŠ Starý Kolín: Vajgl 18, Lněnička 9, Buchtík 6, Němec Martin 1, Mrázková 1 a Kroščen J. Trenérka: Líba Třískalová.

V kategorii 1.-3.tříd zvítězil ve čtvrtém turnaji zaslouženě tým ZŠ Jana Palacha, který dokázal ve všech 4 utkáních své soupeře jasně přehrát. Jeho prvenství potvrzuje nejvíce nastřílených a naopak nejméně obdržených branek. Tým hlavně těžil z branek dvojice Patrik Balvín – Jiří Švejnoha. O 2 body zpět skončil na 2.místě tým ZŠ T.G.Masaryka, v jeho vyrovnaném kádru se do střelecké tabulky dokázalo zapsat 9 z 10 hráčů, nejvíce se dařilo Ondřeji Bětíkovi. 3.místo obsadil s odstupem dalších 2 bodů tým ZŠ Starý Kolín, zde se nejvíce střelecky prosazoval Patrik Ulrich, nejlepší střelec turnaje. Se ziskem 2 bodů obsadil 4.místo tým ZŠ Žižkov, za který nastřílel nejvíce branek Olivek Pektor a Michal Judytka. Na posledním 5.místě bez bodového zisku tentokrát skončil tým ZŠ Kamenná stezka, zde se střelecky nejvíce prosazoval Jakub Tokár.

SESTAVY a STŘELCI BRANEK jednotlivých týmů – 1.-3.třídy:

ZŠ Jana Palacha: Balvín P. 36, Švejnoha 24, Trlida 8, Loužil 6, Bruner 3, Platonov 1, Kerner a Kernerová E. Trenérka: Michaela Kernerová.

ZŠ T.G.Masaryka: Bětík 21, Vácha 16, Pavlík 14, Kamiš 12, Janata 8, Macháček 4, Marek 4, Hanzl 3, Říha 1 a Karoch. Trenérka: Lenka Pěgřímková.

ZŠ Starý Kolín: Ulrich 41, Bartůněk 13, Paličková 3, Kupka 1 a Kropáček. Trenérka: Líba Třískalová.

ZŠ Žižkov: Pektor O. 10, Judytka M. 6, Blahník 4, Dung 4, Ošťádalová 4, Voseďálková 3, Šlajs 1, Havelka, Kotrouš a Štípek. Trenérka: Petra Lorencová.

ZŠ Kamenná stezka: Tokár 8, Buriánková 3, Uher 3, Škrabana 2, Kaleja 1, Koubský 1 a Horvát. Trenér: Vít Šnajdr.

Čtvrtý turnaj 8.ročníku KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené 4+1 uspořádal oddíl házené TJ SPARTA Kutná Hora ve spolupráci s Českým svazem házené, který tyto projekty organizuje a finančně podporuje. Hlavním sponzorem této dlouholeté akce pro školní týmy je Město Kutná Hora.

Jako rozhodčí v pátečním turnaji působili členové žákovských týmů pořadatelského oddílu TJ SPARTA Kutná Hora – Lukáš Doležal, Filip Kotva, David Novák a Jaroslav Valeš. Jim i všem zapisovatelům a pořadatelům patří velký dík za hladký průběh turnaje. V tom bylo odehráno celkem 16 utkání a v 9 týmech v obou věkových kategoriích se vystřídalo celkem 71 mladých vyznavačů miniházené.

 Poslední – pátý turnaj KŠL se bude konat již na venkovním hřišti házené v Tyršově ulici na Žižkově a to koncem května 2016.

Petr Vobořil, TJ Sparta Kutná Hora oddíl házené

Zavřít menu