V sobotu 2. listopadu se konal v městské sportovní hale v Lounech čtvrtý podzimní mistrovský turnaj Společného přeboru starších žáků. Tým starších žáků oddílu TJ Sparta Kutná Hora zde odehrál svůj třetí mistrovský turnaj  a soutěž zaslouženě vede. …………………………………………………………………………

V letošním ročníku této žákovské kategorie startuje v podzimní části soutěže šest týmů – tři středočeské – Sokol Bělá pod Bezdězem, Sokol Úvaly a Sparta Kutná Hora a tři severočeské – HK Baník Most, HK Město Lovosice a Lokomotiva Louny.  Hraje se turnajově, každý s každým 2 x 15 minut, střídavě vždy pět týmů u každého ze šesti účastníků, přičemž jeden z týmů má vždy volno. To měl v tomto turnaji v Lounech tým Sokola Úvaly.

Starší žáci Sparty válí!
Týmu starších žáků SPARTY se jejich třetí mistrovský turnaj /v tom druhém, v Mostu, měl volno/ vydařil herně i výsledkově také poměrně slušně. Prohrál zde pouze v posledním utkání s domácími Louny, když po vyrovnaném 1. poločasu v tom druhém trošku došly síly a to rozhodlo. V předcházejících třech utkáních však své soupeře dokázal porazit. Postupně o 3 branky Most, o 4 branky Bělou a o 4 branky Lovosice. Po čtvrtém mistrovském turnaji je na tom kutnohorský tým starších žáků výborně, s tříbodovým náskokem je v čele průběžné tabulky soutěže a to rozhodně nikdo nečekal. Tak jen tak dál! V sobotním turnaji podal celý tým dobrý kolektivní výkon, spolehlivě zachytali oba brankáři – Kotěšovec s Ginterem a o většinu branek se tradičně postarala vyrovnaná čtveřice – Bandi, Procházka, Škalda a hlavně Špaček – nejlepší střelec týmu v tomto turnaji i celkově. Pochvalu za spolehlivé výkony si však zaslouží i všichni ostatní hráči týmu starších žáků kutnohorské SPARTY, kteří pod vedením trenéra Jiřího Hasaly v tomto mistrovském turnaji nastoupili. Další mistrovský turnaj SP čeká tým starších žáků SPARTY za 14.dní, v neděli 17.listopadu ve sportovní hale v Bělé pod Bezdězem. A zde bude mít volno tým Lokomotiva Louny.

Celou reportáž + statistiky najdete ZDE.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu