Tradiční Svatomartinské hody se uskuteční 16. 11. 2013 od 11.00 do 18:00 hodin v areálu Galerie Středočeského kraje – GASK v Kutné Hoře. Hoďte za hlavu stres všedních dní a vychutnejte si skvělé mladé víno a husí speciality ve stříbrném městě! …………………………………………………………………………………………..

V unikátních prostorách Jezuitské koleje bude připravena degustace mladých a Svatomartinských českých vín, včetně vína kutnohorského. Navíc se můžete těšit na ochutnávku specialit a variací na tradiční Svatomartinskou husu v podání tradiční staročeské restaurace Dačický, hotelů Opat****, Hubert***, Steak & Salad Baru U Matěje a SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora. Budete moci ochutnat takové lahůdky, jako jsou nadívané husí krky, pečená husí stehna s širokou paletou tradičních příloh, speciality z husích jater, tradiční husí kaldoun a mnoho dalších delikates. Ani milovníci sladkého nepřijdou zkrátka, řepánky, pečená jablka, kynuté buchtičky, i takové dobroty budou lákat „mlsné jazýčky“. Kompletní jídelníček a ceník najdete ZDE.
Na Svatomartinských hodech budete moci ochutnat to nejlepší, co region nabízí, nebo si zakoupit některou z lahůdek s sebou domů. Své produkty tu budou prezentovat i Středovy pekárny a Mlékárna a tavírna sýrů Salix. Nádvoří Jezuitské koleje oživí prodej ryb z chovu Městských lesů a rybníků. Tradiční Svatomartinskou husu si navíc můžete po celý týden vychutnat v kutnohorských restauracích.

Přednáška i hudba
Připraven je i bohatý doprovodný program. Svatomartinské hody zahájí Ivo Šanc, starosta města Kutná Hora a Jiří Čábelka, předseda Cechu českých vinařů, který si zároveň pro návštěvníky připravil přednášku o Svatomartinských vínech. V překrásném prostoru refektáře Jezuitské koleje si budete moci v průběhu odpoledne poslechnout nefalšovanou cimbálovku i heligonku. Galerie Středočeského kraje (GASK) navíc pro návštěvníky Svatomartinských hodů připravila mimořádnou slevu 20% při zakoupení vstupenky do celého objektu Jezuitské koleje.

Křest knihy „Můj život s tygry“
V rámci Svatomartinských hodů se uskuteční i křest knihy Ivana Ringela. Koho z nás by v životě napadlo vlézt do tygří klece či se přímo skamarádit s tygry, a to tak, že by nás vzali za svého vůdce?  Mne ani Vás asi ne, ale Ivanu Ringelovi se láska k tygrům stala nejen jeho celoživotním posláním a koníčkem, ale také celoživotním smyslem jeho života.  Kdo jiný než on, který má na svém kontě tři světová prvenství v drezůře kočkovitých šelem – jako první na světě dokázal strkat hlavu do tygří tlamy, jako první na světě dokázal secvičit společné cirkusové vystoupení tygrů s hrochem a jako první na světě dokázal naučit tygra vozit se na hřbetě hrocha, by dokázal napsat o svém pestrém a nevšedním životě poutavou knihu.  Není v Česku člověka, který by v životě zažil s cirkusem a svými tygry tolik krásných okamžiků, ale i nečekaných zvratů. S nadsázkou je možné říci, že ten, kdo otevře knihu „Můj život s tygry“, přečte ji jedním dechem a díky množství dobových fotografií, které se přímo váží k textu, bude mít pocit, že sám vstoupil do cirkusové manéže, anebo že tak neuvěřitelný životní příběh může existovat snad jen v knize či v dobrodružném  filmu. A vidíte, opak je pravdou, bohaté a zajímavé prožitky přinesla Ivanu Ringelovi celoživotní láska k tygrům a práce s nimi při jejich drezuře.

Akce se koná pod záštitou a za finanční podpory Města Kutná Hora. Svatomartinské hody podporují také Vinařský fond ČR a Středočeský kraj, Vinné sklepy Kutná Hora s. r. o., Galerie Středočeského kraje (GASK), Městské lesy a rybníky a Tiskárna Label s. r. o. Mediálními partnery jsou OS Kutnohorsko.cz, Kutnohorské listy, magazín Kam po Česku a Průvodcovská služba Kutná Hora s. r. o.

Přivítejte s námi zimu ve stříbrném městě sklenkou Svatomartinského!


Svatomartinské hody 2013

 

Fotografie ze Svatomartinských hodů 2012 

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu