Uhájí házenkáři i florbalistky domácí neporazitelnost?

Poslední únorový víkend roku 2024 bude zejména ve znamení mistrovských zápasů v házené a florbalu. V domácím prostředí na Klimešce se představí druholigoví házenkáři TJ Sparta Kutná Hora a prvoligové florbalistky FBC, oba týmy v tomto roce v kutnohorské hale ještě neprohrály.

Sobota 24. 2. začne házenkářským utkáním mladších dorostenců TJ Sparta, když v předzápase mužů vyzvou soupeře z Úval od 15:00 na tréninkové hale. Po nich nastoupí ke svému třetímu zápasu v jarní části druhé ligy mužů domácí borci, kteří také hostí soupeře z TJ Sokol Úvaly. Kutnohorští zažívají parádní vstup, po zimní přestávce porazili doma Pardubice a před týdnem uspěli i v Havlíčkově Brodě. V tabulce jsou na devátém místě, Úvalští okupují 5. příčku. Vyhrají kluci i druhý zápas jara na Klimešce? Přijďte zafandit, úvodní hvizd zazní v 17 hodin.

Na hlavní hale je na programu od 18:00 předposlední utkání základní části první ligy žen, skupiny východ – FBC Kutná Hora hostí FBŠ Hummel Hattrick Brno. Ženy domácího celku jsou na druhém místě tabulky, Brňanky jsou páté. Velmi důležité utkání, každá minuta bude hrát svou roli, po druhém víkendovém zápasu se definitivně určí soupeř pro playoff.

Neděle 25. 2. bude ryze florbalová. Na tréninkové hale proběhne turnaj druhé ligy dorostenců a představí se i domácí FBC. Kluky čeká v 10:30 zápas s Královým Dvorem a v 15:00 FBC vyzve Floorball Club Falcon. A na hlavní hale netradičně v 15:00 poslední zápas základní části první ligy žen, FBC vs Aligators Šitbořice (šestý tým tabulky).

Příští týden jsou v Kutné Hoře jarní prázdniny, tréninky domácích oddílů se omezí a Klimeška bude i v rámci tréninkových pobytů odpočívat a šetřit síly. Březen bude totiž v kutnohorské hale rekordní – přivítáme celkem 11 vícedenních tréninkových kempů sportovních oddílů a reprezentací, do toho pravděpodobně zápasy florbalových vyřazovacích bojů, celorepublikovou soutěž v gymnastice a akrobacii dětí atd.

Michal Vavák

Zavřít menu