V pátek 21. listopadu 2014 byl ve sportovní hale BIOS v Puškinské ulici rozehrán úvodním turnajem v pořadí již 7. ročník Kutnohorské školní ligy v miniházené 4+1. V letošním ročníku této soutěže se představí čtyři základní školy – kutnohorské ZŠ Žižkov, ZŠ Jana Palacha, ZŠ Kamenná stezka a tým ZŠ Starý Kolín.

.
Stejně jako ročníky předchozí, tak i tento se bude hrát jako dlouhodobá soutěž po celý školní rok 2014/2015. V plánu je celkem 5 turnajů – v listopadu a prosinci letošního roku, v březnu, dubnu a květnu příštího roku. Letošní ročník se bude již potřetí hrát ve dvou věkových kategoriích a to 1.- 3.třídy a 4.- 5.třídy /všechny čtyři školy obsazují obě kategorie/. Jednotlivé turnaje hrají na dvou zmenšených hřištích, systémem každý s každým a hrací doba je 1 x 15 minut. Po odehrání každého utkání následuje 5 samostatných nájezdů a dosažené branky z nich se započítávají do konečného výsledku utkání. Loňská vítězství v soutěži obhajují týmy – ZŠ Jana Palacha v kategorii 1.-3.třída a ZŠ Žižkov v kategorii 4.-5.třída.
Páteční úvodní turnaj KŠL v kategorii 4.- 5.tříd vyhrál bez ztráty bodu tým ZŠ Žižkov. S dvoubodovým odstupem skončil na 2. místě tým ZŠ Kamenná stezka, 3. místo o další dva body zpět obsadil tým ZŠ Jana Palacha a na 4. místě skončil bez bodového zisku tým ZŠ Starý Kolín.
Také v kategorii 1.- 3.tříd vybojoval turnajové vítězství bez bodové ztráty tým ZŠ Žižkov, o 2 body zpět skončil na 2. místě tým ZŠ Jana Palacha. 3. místo obsadil tým ZŠ Starý Kolín a 4. místo tým ZŠ Kamenná stezka.
První turnaj 7. ročníku Kutnohorské školní ligy v miniházené 4+1 uspořádal oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora ve spolupráci s Českým svazem házené, který tyto projekty organizuje a finančně podporuje. Jako rozhodčí a zapisovatelé v turnaji působili členové pořadatelského házenkářského oddílu TJ Sparta. Všem patří velký dík za hladký průběh turnaje. V něm bylo odehráno celkem dvanáct utkání a v osmi týmech v obou věkových kategorií se vystřídalo celkem osmašedesát mladých vyznavačů miniházené. A to je na tom to nejlepší!!!

Druhý turnaj KŠL se bude konat opět ve sportovní hale BIOS a to za 3 týdny – v pátek 12.prosince 2014. Kompletní reportáž, statistiky a fotografie najdete ZDE.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu