V sobotu 22. září přivítají kutnohorští házenkáři na Klimešce svého soupeře z 1.kola ČP – tým TJ JISKRA Havlíčkův Brod

2.kolo ČESKÉHO POHÁRU mužů

SPARTA Kutná Hora – TJ HC Náchod   21  :  30     / 13 : 15 /

V sobotu 15. září měl tým mužů oddílu házené TJ SPARTA Kutná Hora na programu utkání 2.kola Českého poháru, ve kterém přivítal dlouholetého prvoligového účastníka, zkušený východočeský tým TJ HC Náchod. Utkání se hrálo v nové kutnohorské sportovní hale Klimeška v Čáslavské ulici od 15,00 hodin.

Úvod pohárového utkání patřil favorizovanému týmu hostí, který v 5. minutě vedl 1:4, v 9. minutě 3:6 a ve 14. minutě 4:8. Hráči SPARTY však v dalších minutách zabojovali a 3 brankami v řadě snížili do 17. minuty na 7:8. Ale hosté si i nadále udržovali herní převahu a postupně opět navyšovali svůj náskok. Ve 21. minutě byl stav 7:10, ve 24. minutě 8:12 a ve 26. minutě dokonce 10:15. Ale závěr prvního dějství se domácím vydařil na jedničku, když 3 brankami dokázali snížit na poločasových 13:15.

A jak dobře zakončil tým SPARTY poločas první, tak dobře začal i ten druhý. Nejprve třemi brankami v jeho úvodu přešel do vedení 16:15 a po vyrovnání hostí na 16:16 odskočil ve 38. minutě do 2 brankového vedení 18:16. Hosté vzápětí snížili na 18:17, ve 41. minutě však domácí opět vedli o 2 branky – 19:17. Do 44. minuty hosté stihli vyrovnat na 19:19, v polovině 2. poločasu, ve 45. minutě domácí opět vedli a to 20:19. Avšak závěrečných 15 minut utkání již bylo plně v režii hostí, naopak domácí totálně zkolabovali. Přestalo se dařit v obraně a hlavně v útoku. A tak hosté nejprve 6 brankami v řadě otočili na 20:25 a po snížení domácích v 53. minutě na 21:25 další, tentokrát pěti brankovou šňůrou stanovili konečný výsledek 21:30. Tým Náchoda si tak odvezl domů zasloužené vítězství i postup do 3. kola Českého poháru.

Tým SPARTY začal sobotní pohárové utkání poměrně zakřiknutě, postupně se však rozehrál a byl ¾ hracího času prvoligovému soupeři důstojným soupeřem. V závěru však úzký kádr na běhavý tým hostí nestačil, fyzicky odpadl a to byl hlavní důvod poměrně vysoké porážky.

Celé utkání opět odchytal Robert Filip, tentokrát si připsal pouze 9 zákroků a měl úspěšnost 23,7%. Záda mu kryl hrající trenér Vít Šnajdr, který šel do branky pouze při jedné sedmičce – neúspěšně. V útoku se nejvíce prosazoval Honza Petránek se střelbou 11-6, Dan Jeníček ji měl 7-4. A jak se vedlo v této činnosti ostatním – Radek Hovorka měl střelbu 4-3, Matěj Veselý 6-3, Tomáš Hájek 7-3, Josef Salák 1-1, Tomáš Horák 2-1, Honza Falge 2-0 a pouze Petr Polívka se do zakončení nedostal.

V sobotním utkání měl kutnohorský tým celkově střelbu 40/21 = úspěšnost střelby 52,5%. Velký nepoměr však byl tentokrát v ziscích a ztrátách míčů, zatímco ty získané byly pouze 4, tak k tomu 19 ztrát je opravdu příliš. Jinak ale tým SPARTY v neúplném složení podával po většinu utkání celkem dobrý výkon a na tom se dá do nastávajících druholigových zápasů určitě stavět.

Dvojice brankářů Náchoda připsala v utkání celkem 10 úspěšných zákroků, střelecky se nejvíce prosazoval Lojda, autor 9 branek, Kosinka a Resl se prosadili 5x, Cejn 4x.

A jak hodnotil sobotní výkon svého týmu trenér Vít Šnajdr:

Porážka o devět branek je vzhledem k průběhu zápasu příliš krutá. Tři čtvrti zápasu jsme prvoligového soupeře donutili hrát naplno a bát se o výsledek. Bohužel v tomto zápase již jsme se nedokázali vyrovnat s absencí klíčových hráčů. Do 45. minuty jsem doufal, že bychom mohli překvapit, ale potom zkrátka došli síly a běhavější soupeř nás přehrál. Přesto bych rád hráčům poděkoval za velmi dobrý výkon, dokázali jsme si, že se dá hrát s každým soupeřem. Do ligových zápasů budeme muset zlepšit obranu a přidat minimálně jeden obranný systém. Stejně tak bude třeba zapracovat i na postupném útoku. Ale pokud ve druhé lize budeme podávat takové výkony, neměl bych strach o udržení v soutěži.

A ještě fakta ze sobotního pohárového utkání.

SESTAVA a BRANKY SPARTY: Filip /br/, Šnajdr /br/ – Petránek 6, Jeníček 4, Hájek 3, Hovorka 3, Veselý M. 3, Horák 1, Salák 1, Falge a Polívka P. Trenér: Šnajdr Vít.

NAPOMÍNÁNÍ: 3 – 2, VYLOUČENÍ: 1 – 4, SEDMIČKY: 1/1 – 6/5, ROZHODČÍ: Beňuš – Aliapulios / oba Praha /, DIVÁCI: 56.

Sobotní pohárové utkání 2. kola bylo pro kutnohorský tým však stále jenom kvalitní příprava na nastávající mistrovský ročník 2. LIGY 2018/2019. Ten pro SPARTU / nováčka soutěže / začíná již za týden, v sobotu 22. září, kdy přivítá na Klimešce svého soupeře z 1.kola ČP – tým TJ JISKRA Havlíčkův Brod. Před 3 týdny dopadlo utkání 28:19 ve prospěch SPARTY, tentokrát se však již bude hrát o mistrovské body !!!

 

 

Mladší žáci SPARTY odehráli  v Úvalech první podzimní mistrovský turnaj STŘEDOČESKÉHO PŘEBORU.

V sobotu 15.září odehrál kutnohorský tým mladších žáků úvodní podzimní mistrovský turnaj STŘEDOČESKÉHO PŘEBORU a to ve sportovní hale v Úvalech. V letošním ročníku této žákovské kategorie startuje v podzimní části 10 týmů – AŠ Mladá Boleslav, HÁZENÁ Mělník, JISKRA Zruč n/Sázavou A+B, SOKOL Bělá p.Bezdězem, SOKOL Kostelec n/Labem, SOKOL Úvaly A+B, SPARTAK Příbram a SPARTA Kutná Hora. Soutěž se hraje turnajovým způsobem, v každém z pěti podzimních kol proběhnou 2 turnaje po 5 týmech. Stejně jako loni, tak i letos se hraje bez počítání skóre a výsledků, bez vyhlašování umístění a pořadí.

V sobotním úvalském turnaji se utkaly týmy – HÁZENÁ Mělník, JISKRA Zruč n/Sázavou, SOKOL Úvaly „A“, SOKOL Úvaly „B“ a SPARTA Kutná Hora. Na všech turnajích se hraje systémem každý s každým a hrací doba je 2×15 minut / z toho prvních 10 minut je nařízená osobní obrana a po skončení hrací doby samostatné nájezdy /.

Trenér SPARTY Jiří Hasala / tým převzal v letní přestávce / a vedoucí týmu Pavel Šimůnek ale přece jenom neoficiální zápis o utkáních vedli a tak máme k dispozici sestavu i střelce branek kutnohorských mladších žáků v tomto úvodním podzimním mistrovském turnaji.

Sestava a branky v turnaji celkem:

Rybář Jakub / br2 / – Linhart Josef 26, Trlida Tomáš 15, Bětík Ondřej 11, Pícha Kryštof 11, Šimonová Anežka 5, Vácha Jakub 4, Niederle Matěj 3, Hanzl Vladimír 2 a Hladiš Michal 2. Trenér: Hasala Jiří.

A jak hodnotil sobotní výkon svého týmu trenér Jiří Hasala:

Po delší přestávce můj návrat do házenkářského kolotoče. Tentokrát v roli trenéra mladších žáků a po boku kamaráda Pavla Šimůnka. Pro mně zcela nový systém soutěže, nové tváře, nové zážitky. Na turnaji se tým předvedl  na solidní úrovni. Hráče jsem viděl poprvé v herním zatížení. Bylo na nich vidět, že je hra baví a  že chtějí, což je základním předpokladem pro jejich další herní růst.

Ve 2.podzimním kole SP čeká tým mladších žáků SPARTY turnaj v sobotu 22.září v Mělníku, kde se utká pětice týmů – AŠ Mladá Boleslav, HÁZENÁ Mělník, SOKOL Bělá p.Bezdězem, SOKOL Úvaly „A“ a SPARTA Kutná Hora.

 

STŘEDOČESKÝ PŘEBOR minižáků 4+1 – 1.podzimní mistrovský turnaj v Příbrami.

V neděli 16. září proběhl na venkovním hřišti gymnázia v ulici Legionářů v Příbrami první podzimní mistrovský turnaj STŘEDOČESKÉHO PŘEBORU minižáků. V této druhé nejmladší házenkářské věkové kategorii se hraje střídavě u každého z přihlášených oddílů samostatný turnaj. Hraje se na dvou zmenšených hřištích miniházená systémem 4+1. A opět podle upravených pravidel – zápasy se hrají bez ukazatelů skóre, nezapočítávají se branky, nedělá se průběžná ani konečná tabulka a nevyhlašuje se vítěz utkání ani turnaje. A při vyhlášení výsledků obdrží všichni účastníci turnaje od jeho pořadatele stejné ceny za účast.

Sobotního turnaje v Příbrami se zúčastnilo 10 týmů minižáků – AŠ Mladá Boleslav, HC Kolín, JISKRA Zruč nad Sázavou, SOKOL Bělá pod Bezdězem 1+2, SOKOL Úvaly, SPARTA Kutná Hora 1+2 a domácí SPARTAK Příbram 1+2. V turnaji každý tým odehrál 6 utkání, hrací doba byla 1 x 12 minut.

Tým SPARTY 1 se postupně střetl s týmy – Kolín, Úvaly, Příbram 1, Bělá 2, Bělá 1 a Zruč. Tým SPARTY 2 měl postupně za soupeře – Bělá 1, Zruč, Příbram 2, Příbram 1, Mladá Boleslav a Kolín.

Trenéři SPARTY Alois Salák a Michaela Kernerová přece jenom vše podstatné zaznamenávali a tak jsou k dispozici sestavy i branky obou týmů kutnohorských minižáků v úvodním podzimním mistrovském turnaji.

V „jedničce“ byl jednoznačně nejlepším střelcem David Šklíba a výborně ho doplňoval Jan Kostrec, ve „dvojce“ se nejvíce prosazovala dvojice Theodor Štícha – Jiří Švejnoha, a také Jakub Komberec a Bára Saláková.

 Sestava a branky minižáků SPARTY 1 v turnaji celkem:

Šklíba David 65, Kostrec Jan 28, Kerner Jakub 11, Pektor Oliver 6, Zima Michal 2 a Janoušek Štěpán.

Sestava a branky minižáků SPARTY 2 v turnaji celkem:

Štícha Theodor 23, Švejnoha Jiří 22, Komberec Jakub 14, Saláková Bára 9, Kernerová Eliška 4, Šimůnek Filip 3 a Musil Jan 1.

 

A jak ohodnotil úvodní podzimní mistrovský turnaj trenér Alois Salák ?

Hrálo se tradičně bez skóre, hlavní motivací byla především radost ze hry a ta byla v průběhu celého turnaje u našich hráčů vidět. Ve většině utkání padalo hodně branek, všichni naši hráči se úspěšně prosazovali ve hře jeden na jednoho a dostávali se do gólových šancí, které většinou zúročovali. Na další turnaj se můžeme těšit již tento týden, kdy pořádáme domácí turnaj. Tímto bych chtěl také pozvat všechny rodiče a příznivce házené, aby nás přišli v sobotu na házenkářské hřiště podpořit.

V pořadí druhý mistrovský turnaj STŘEDOČESKÉHO PŘEBORU minižáků se bude konat v sobotu 22.října a jeho pořadatelem bude na venkovním hřišti házené v Tyršově ulici na Žižkově SPARTA Kutná Hora. -Petr Vobořil-

 

 

Zavřít menu