Z redakční pošty: Velikonoční stezka sokolíčků

V  pátek  2.  dubna  jsme  pro  malé  sokolíčky z oddílu rodičů a dětí připravili   Velikonoční   stezku.  Abychom  dodrželi  všechna  vládní nařízení byla  stezka  bezkontaktní,  rodiny  si  procházely  stezku samostatně v předem zamluveném čase a stanoviště byla sebeobslužná.

První  účastníci  vyrazili  na  trať  v  10 hodin dopoledne a poslední končili v půl šesté večer. Cesta  byla  2  km  dlouhá a vedla v blízkém okolí Kutné Hory. Děti na ní mohly využít znalosti, které získaly  na  stezkách Les v zimě a Les na jaře, které byly v posledních týdnech umístěny na Královské procházce.

Kromě   vědomostí  uplatnily  děti  svoji  obratnost,  sílu,  odvahu a pozornost. Házely na  cíl, aby nakrmily zaječici Ušandu, hledaly berušky v listí, aby je odnesly  zahřát na sluníčko, chodily poslepu, aby si vyzkoušely jak je na  tom  krtek  v podzemí, přenášely medvídka Brumlu přes řeku po lanovém mostě a  nakonec  vylezly k doupátku veverky Zrzečky, aby s ní vyměnily ozdobené vajíčko za vajíčko čokoládové.

Počasí  nám  přálo  a  prostřednictvím fotek jsme mohli nakonec sdílet radost ze společné akce 🙂 Každý sám a přesto spolu.

Za T.J.Sokol Kutná Hora

Pavlína Šimůnková, cvičitelka sokolíčků

 

Zavřít menu