Atleti z řad žáků Základní školy Žižkov bodují. Svědčí o tom i poslední velké vítězství v Lize kutnohorských škol, kde ta žižkovská nenašla konkurenci a sáhla si na ten nejvyšší pohár. Liga je přípravou na červnové VI. Městské hry v Kutné Hoře, kde žáci všech kutnohorských základních škol a víceletých gymnázií předvedou své sportovní výkony. …………………………………………

V říjnové atletické Lize škol si tým Žižkova vedl velice dobře. Na hřišti „Sokolák” stačil modrožlutý tým o třiceti žácích vybojovat za své výkony celkem 26 medailí, z toho 9 zlatých, 9 stříbrných a 8 bronzových.
„Nevyšlo nám zrovna nejlepší počasí, ale myslím si, že jsme všechno zvládli na výbornou. Štafetu jsme trénovali dlouho. Nakonec jsme skončili druzí. Těšila jsem se na skok do dálky, ale z běhu na 300 metrů jsem byla nervózní. Dělala jsem tři disciplíny a ze všech jsem získala medaili. Celé dopoledne jsem si s ostatními moc užila,” prozradila své pocity jedna ze závodnic Žižkova Veronika Veselá.
Liga kutnohorských škol v atletice je velkou přípravou na červnové VI. Městské hry v Kutné Hoře, kde žáci všech kutnohorských základních škol a víceletých gymnázií předvedou své sportovní výkony. „Sice je teprve listopad, ale už nyní se na červnovou olympiádu pilně připravujeme. Příprava je důležitá, proto ji nesmíme podcenit. Jelikož jsem na škole posledním rokem, tak kutnohorskou olympiádu škol zažiji v životě naposledy. To je jeden z důvodů, proč musíme s týmem bojovat opravdu z plných sil,” řekl svůj plán jeden z nejúspěšnějších atletů žižkovské školy, a zároveň reprezentant kolínské atletiky, Michal Dobiáš.
Takto úspěšných výsledků by žáci nedosáhli bez velké vůle a zájmu reprezentovat barvy školy. Velký dík určitě patří i hlavním trenérkám týmu, jmenovitě trenérkám, fanynkám, paní učitelkám v jedné osobě – Evě Železné a Martině Matějkové, které přípravám na atletické závody věnují mnoho volného času.

Jakub Skýva, ZŠ Žižkov

.

Zavřít menu