100. výročí republiky a 130. výročí od založení sboru hasičů si důstojně připomněli v Hlízově

Jubilejní 100. výročí od založení Československa a 130. výročí od založení sboru dobrovolných hasičů si připomněli v Hlízově. V rámci oslav zasadili pamětní lípy a ve společenském domě uspořádali vzpomínkovou akci s doprovodným programem.

Slavnostní den v Hlízově zahájil průvod zástupců zájmových skupin a spolků, představitelů obce, hostů a občanů. Položením věnců pak přítomní uctili památku padlých vojáků v první světové války a připomenuli si jubilejní sté výročí od vzniku Československé republiky. Akt u pomníku padlých doprovodil Učitelský smíšený pěvecký sbor z Kutné Hory.

V Hlízově se ale letos neslaví jen výročí republiky. Stotřicet let je místnímu sboru dobrovolných hasičů. Narozeniny sboru si přítomní připomněli v předsáli kulturního domu v rámci výstavy věnované právě historii a součastnosti sboru, jež v součastné době čítá přes padesát členů.

Výročí v Hlízově do svého konce doprovodil program v sále kulturního domu. Od odpoledne se na podiu vystřídali umělci, dokumentaristé, zájmové spolky nebo hudebníci.

-red-, foto: Růžena Havlíčková

Zavřít menu