Peříčko k peříčku aneb Každá pomoc se počítá. Chcete mít radost? Darujte ji! Pomozte dětem, společný projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, rozdělil za 18 let dětem přes 202 mil. Kč.V letošním roce Kuře dospívá, a jak už to v dospívání bývá, prochází velkými změnami.

.
Kupříkladu nový systém přerozdělování vybraných peněz zaručuje ještě rychlejší přísun financí potřebným organizacím, než tomu bylo doposud. Pomáhající organizace se staly partnery, svoje projekty propagují už v průběhu kampaně a dárce dopředu ví, komu konkrétní částky poputují a k čemu budou použity. Pomozte dětem, společný projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, rozdělil za 18 let dětem přes 202 mil. Kč.
„Novým modelem dáváme organizacím šanci v pravý moment mobilizovat třeba pomocí sociálních sítí své příznivce, aby jejich projekty nezůstaly těsně pod čarou, která oddělí projekty podpořené a nepodpořené. Kreativitě se při tom meze nekladou,“ objasňuje Ing. Martin Fuk, předseda správní rady Nadace rozvoje občanské společnosti.
Kuře má na seznamu TOP 50 organizací, které byly vybrány na základě zaslaných žádostí a následného veřejného výběrového řízení. Cílem bylo vybrat projekty organizací, které nejúčinněji pomohou ohroženým a znevýhodněným dětem napříč celou ČR. Jejich přesný seznam s popisem činnosti, regionu a výší potřebné částky naleznete ZDE.
Mezi TOP 50 vybraných organizací se dostalo se svým projektem Krizová pomoc pro děti a mládež také Centrum krizové intervence, Povídej, z. s.  v Kutné Hoře. V rámci kampaně můžete přispět právě na tento projekt. Projekt pomůže k větší dostupnosti krizové pomoci, která chrání děti před sebepoškozujícím jednáním, týráním, zanedbáváním a negativními důsledky neřešené osobní či rodinné krize. Centrum krizové intervence, Povídej, z. s. v Kutné Hoře zabezpečuje jedinečnou pomoc pro děti v těžké životní situaci a jejich rodiny z Kutné Hory, Kolína a okolí již 18 let.
Pořadí organizací je stanovené podle výsledků hodnocení. Kuře na svém webu vždy zveřejní konkrétní projekt, na který se aktuálně vybírá a je na seznamu na prvním místě. Jakmile se vybere potřebná cílová částka, posouvá se na první místo další organizace v pořadí. Máte tak šanci rozhodnout se, zda ten či onen projekt chcete podpořit, nebo počkáte na některý z těch, které jsou uvedeny v souhrnné tabulce v abecedním pořadí.
Kuře má v rámci své jarní kampaně v diáři zapsáno několik důležitých dnů a věří, že si je zaznamenáte také a na následujících akcích se s vámi potká.

.
Kuře v akci

13. března, 11:00–14:00 BAZÁREK šatů, bot či šperků ve foyer Divadla Na Fidlovačce, který pořádá patronka Kuřete Maruška Doležalová spolu se svými hereckými kolegy.

1. dubna, 8:30–18:00 PEŘÍČKOVÝ DEN – první ročník jednodenní celorepublikové sbírkové akce, kdy na mnoha místech naší republiky potkáte dobrovolníky prodávající peříčkové brože; akce vyvrcholí v pražských Žlutých lázních, program bude postupně zveřejňován na webu, ale něco už prozradit můžeme:  podepisovat knížku Kafe a cigárko bude patronka Maruška Doležalová, zahrají Mixle v piksle a Lukáš Chromek s kapelou, více ZDE).

1.dubna bude probíhat jednodenní celorepubliková sbírková akce tzv. PEŘÍČKOVÝ DEN také v Kutné Hoře. V tento den můžete potkat dobrovolníky nabízející k prodeji peříčkovou brož, jejímž nákupem podpoříte vybrané projekty. V tomto den také pořádá Centrum krizové intervence v Kutné Hoře DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ, na který jste srdečně zváni. Dne otevřených dveří zahájíme 1.4. v 9.00 hodin. Od 9.00 do 9.30 bude možnost přímo v Centru krizové intervence zakoupit peříčkovou brož, poté se dobrovolníci vydají do města a ředitelka Centra krizové intervence Mgr. Eva Bicanová představí zájemcům projekt Krizové pomoci pro děti a mládež a Centrum krizové intervence jako takové.  Po oficiálním zahájení bude příležitost k otázkám, diskuzi a osobním rozhovorům s krizovými pracovníky. Den otevřených dveří bude končit v 16 hodin, kdy opět bude příležitost zakoupit si peříčkovou brož a přispět do celorepublikové sbírky, kterou pořádá Nadace rozvoje občanské společnosti v rámci projektu Pomozte dětem.

16. 4. 2016, 21:30–22:45 PŘÍMÝ PŘENOS BENEFIČNÍHO VEČERA PRO KUŘE NA ČT1

Pírko k pírku – máme velkou sbírku!

Povídej, z. s. 

.

Zavřít menu