V opuštěném chátrajícím areálu v Pobřežní ulici utrpěl muž těžká zranění, pomoci se mu dostalo jen díky všímavosti dvou chlapců

V řadu let opuštěném a chátrajícím areálu tzv. nových mlýnů v Pobřežní ulici v Kutné Hoře zasahovaly ve středu 6. července v podvečer všechny složky integrovaného záchranného systému. Těžce zraněného muže v bezvědomí transportoval do pražské nemocnice vrtulník. Objekt je v havarijním stavu, přesto stále láká zvědavce. 

Pomoc k těžce zraněnému čtyřiačtyřicetiletému muži v areálu na nádvoří se dostala jen díky všímavosti dvou chlapců. Ti procházeli nad areálem a dole na nádvoří uviděli ležet muže. „Oznámení jsme přijali v 18.22 hodin. Chlapci zaslouží pochvalu za to, že věděli, jak se zachovat,“ uvedl Boris Doubrava, zástupce ředitele městské policie. Právě městská policie na místo zavolala záchranku. Jak konstatovala Monika Nováková, tisková mluvčí Záchranné zdravotnické služby Stč. kraje, záchranáři ošetřili muže s vážným poraněním hlavy. Lékař mu musel zajistit dýchací cesty. Muž byl transportován letecky do traumacentra Ústřední vojenské nemocnice. S transportem pacienta pomáhali záchranářům kutnohorští hasiči. Případ je i nadále v šetření Policie ČR. Cizí zavinění nebylo zjištěno.

„Současní vlastníci mají v plánu objekty zbourat a nová zástavba by měla vzejít z architektonické soutěže,“ uvedla Věra Žáčková z oddělení památkové péče s tím, že dle statických posudků, havarijního stavu a skutečnosti, že objekty nejsou kulturní památkou, vydalo koncem května oddělení památkové péče kladné stanovisko k odstranění staveb. Demoliční výměr by spadal do kompetence stavebního úřadu.

pra

Zavřít menu