Až čtyři tisíce návštěvníků je odhadovaná účast sobotního Gastrofestivalu. Nabídl kulinářské zážitky i bohatý doprovodný program

Čtvrtý ročník Gastrofestivalu přilákal v sobotu 25. května k chrámu sv. Barbory a jezuitské koleji podle slov organizátorů odhadem až čtyři tisíce návštěvníků. Nabídl kulinářské zážitky i bohatý kulturní program pro děti i dospělé.

Kolem šedesáti prodejců nabízelo speciality české i světové kuchyně, lokální víno i pivo, regionální a BIO potraviny. „Při festivalu se prezentovalo osm kutnohorských podniků, tři svou účast bohužel zrušily několik dní před akcí,“ konstatovala za organizační tým Edita Dvorská. Návštěvníci mohli ochutnat víno od šesti vinařů a porovnat pivo ze tří lokálních pivovarů. Své zastoupení tu měli i výrobci certifikovaní značkou Kutnohorsko regionální produkt a samozřejmě nechyběli ani výrobci a prodejci BIO potravin. “U stánku partnera akce – svazu ekologických zemědělců PRO-BIO – byla po celý den připravena ochutnávka BIO potravin. K dispozici byly informace a tematické materiály.  K dostání bylo i „něco na zub“, tedy makronky, perníčky, bezlepkové a raw dezerty nebo kutnohorská horká čokoláda Lidka z BIO mléka,“ podotkla Edita Dvorská.

Příjemnou sváteční atmosféru podtrhly známé melodie v podání Orchestru Jaroslava Ježka, vystoupil Pepíno Matura Band, odpoledne se na pódiu vystřídaly kapely Duo Guitar Band a skupina Kozičky, která představila polabský punk.

Děti se vyřádily na kuličkové dráze a v dílničkách, kde si mohly vyzdobit plátěnou tašku, namalovat keramiku a vyrobit svíčku ze včelího vosku.

„Počasí nám přálo, během akce vládla pohodová atmosféra, lidé ochutnávali, poseděli, tvořili s dětmi, poslouchali hudbu. Za organizátory děkujeme všem, kteří přišli, a těšíme se opět příští rok,“ řekla za organizační tým Edita Dvorská.

tz, pra

Foto: Monika Pravdová ml.

 

 

Zavřít menu