Benefiční ples Cesty životem bez bariér bude, tentokrát ale z obýváku. Nebude chybět herec Pavel Nový ani tombola

„XIV. Benefiční ples Cesty životem bez bariér bude! A to 21. listopadu 2020. Možná jediný v České republice! Možná jediný v celé Evropě! Cesta životem bez bariér opět zahájí plesovou sezónu! Divíte se? Přemýšlíte, který ministr, hygienik nebo premiér nám dal tak šokující výjimku? Zlobíte se? Nemusíte. Čtěte dál. Náš ples bude unikátní,“ zvou organizátoři plesu na netradiční ples, jehož oficiální název zní XIV. Benefiční ples aneb tancujeme v obýváku! Nebude chybět taneční hudba, tombola, předtančení. A chybět nebude ani herec Pavel Nový.

Diváci prostřednictvím internetu vstoupí do loni otevřeného centra služeb Cesty životem bez bariér v kutnohorské Kvapilově ulici. Seznámí se s aktivitami, které organizace dětem a mládeži s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením nabízí. V centru jsou soustředěny rehabilitační služby, včetně pohybové terapie Therasuit. V nabídce je také odlehčovací ambulantní sociální služba, která trochu ulehčí rodičům, kteří pečují o děti s handicapem. Součástí objektu je také komunitní centrum, které poskytuje zajímavé aktivity pro širokou veřejnost. Vstoupit do pořadu je jednoduché, stačí znát správnou adresu a tu najdete na http://www.cestazivotembb.cz nejpozději 20. 11. 2020 i s časem vysílání. „A v sobotu 21. 11. 2020 uvažte kravatu, otevřete víno, rozbalte tyčinky a zaklepejte myší na uvedený odkaz,“ zvou pořadatelé s tím, že sice všichni prožíváme těžké chvíle, ale pamatujme, že nikdy nejsme sami. Pojďme se bavit a přispět na dobrou věc.

Uskuteční se i losování tomboly

A protože jde o ples benefiční, výtěžek letos putuje na vybavení rehabilitačního a odlehčovacího centra Kostka bez bariér, které organizace Cesta životem bez bariér otevřela v září 2019 v Kutné Hoře. Každý dar bude zdvojnásoben Nadací  Divoké husy. „Pozor, tentokrát vstupné u dveří nevybíráme. Svůj příspěvek můžete zaslat ZDE. Pokud se rozhodnete přispět a Váš dar přijde na náš účet do čtvrtka 19. 11., budete zařazeni do losování tomboly,“ uvádějí organizátoři na webových stránkách www.cestazivotembb.cz . Losy do tomboly za minimální cenu 100 korun je možné zakoupit právě prostřednictvím těchto webových stránek a zvolit CHCI DAROVAT. Stačí si vybrat darovanou částku a zvolit platbu převodem a do poznámky pro příjemce napsat heslo PLES. Vyhrát můžete rychlovarnou konvici, poukaz na masáž, drogerii, ale i dobrý pocit, že jste přispěli na dobrou věc. Výtěžek letošního netradičního plesu poslouží k vybavení cvičné kuchyně a dalšího vybavení rehabilitace.

Výtěžek loňského plesu posloužil na zakoupení cvičebního zařízení

Tombola bývá pravidelnou součástí benefičních plesů Cesty životem bez bariér, které tradičně v listopadu v Lorci zahajují plesovou sezonu v Kutné Hoře. Z důvodu pandemie a mimořádných vládních opatření se ples tentokrát neuskuteční v Lorci, ale netradičně v obýváku. Výtěžek loňského plesu posloužil na zakoupení základní sestavy speciálního cvičebního zařízení Balance trainer do střediska.

Cesta životem bez bariér pokračuje v úsilí a pomáhá dětem

Díky vytrvalosti a odhodlání zakladatelky a předsedkyně spolku Petry Hnátové a jejího týmu se organizaci podařilo odstranit řadu bariér na veřejně přístupných místech. Tím usnadňují život lidem s pohybovými problémy, ať už jsou to děti, dospělí či senioři. Mezi úspěšně dokončené projekty patří například zajištění kompletní bezbariérovosti Základní školy Jana Palacha v Kutné Hoře, Mateřské a základní praktické školy v Kolíně, usnadnění přístupu vozíčkářů zajištěním financí pro nákup hydraulického zvedáku do čáslavského bazénu. Cesta životem bez bariér nabízí handicapovaným dětem řadu sportovních aktivit – plavání, atletiku, a lyžování, ale i integrované prázdninové pobyty na táborové základně na louce u rybníka Zbožnov u Senetína. V novém centru organizace soustředila rehabilitační služby, které dále rozšiřuje.

Monika Pravdová

Zavřít menu