Branný den děti ze Základní školy T. G. Masaryka v Kutné Hoře poučil, pobavil a pro některé byl zkouškou odvahy

V úterý 24.9.2019 se na Základní škole T.G.Masaryka v Kutné Hoře konal branný den. Opět jsme se snažili, aby byl tento den pro žáky nejen poučný, ale také trochu zábavný a zajímavý. Bylo připraveno osm stanovišť, na kterých se třídy po návratu z požárního poplachu postupně vystřídaly.

Před školou nám báňští záchranáři připravili lanovku. Už pouze výstup po žebříku, aby se děti mohly spustit po laně dolů na zem, byl pro některé zkouškou odvahy! Na dalších stanovištích děti oprášily znalosti ze zdravovědy a požární ochrany. Pan Čihák z městské policie seznámil žáky s tím, jak se zachovat při neobvyklých situacích (Pomoc, vykradli nás!) a kam nahlásit, pokud najdou nebezpečný předmět (např. munici, injekční stříkačku). Žáci se dozvěděli, jak se zachovat, pokud je rozhlasem vyhlášen poplach a co si s sebou do evakuačního zavazadla rozhodně nebrat. Vyzkoušeli si také střelbu ze vzduchovky a nakonec sami otestovali své vytrvalostní schopnosti pomocí Beep testu.

Děkujeme všem záchranným složkám, které nám pomohli tento den zorganizovat – Městská policie Kutná Hora, ČČK Kutná Hora, Hasiči Kutná Hora a Báňská záchranná služba Kladno.

Martina Knížková, TGM

Zavřít menu