Dárkový šek ve výši 30 tisíc korun od společnosti Foxconn využilo SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře na zkvalitnění zázemí učebny praktického vzdělávání

Společnost Foxconn přispěla na lepší zázemí jedné z učeben praktického vzdělávání SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Dárkový šek v hodnotě 30.000 korun na podporu vzdělávání využilo vedení školy pro zakoupení multifunkční pračky a sušičky prádla  pro zázemí učebny praktického výcviku.

Pračka a sušička pomohou k tomu, aby  mohli studentky a studenti ve veřejnosti přístupném cvičném kadeřnickém a kosmetickém salonu pracovat v komfortnějším prostředí. „Kadeřnickému salonu se zatím dostalo úprav pouze v částí pro veřejnost. Jsem rád, že jsme darem od Foxconnu mohli vybavit i potřebné zázemí,“ uvedl Josef Vavřinec, ředitel kutnohorského učiliště řemesel.

Foxconn je pro školu řemesel dlouholetým partnerem. „Také v tomto školním roce jsme měli být partnerem republikové soutěže v odborném letování, které škola každým rokem úspěšně organizuje. Vlivem pandemie se ale další ročník nemohl uskutečnit. Jsem rád, že škola pro finanční dar našla smysluplné využití a podpořila další rozvoj řemesla,“ přiblížil manažer PR a komunikace Foxconnu Pavel Kožený a dodal: „Pomáháme v regionu, ve kterém jsme doma. Za uplynulý rok jsme v rámci rozvoje vzdělávání finančně nebo materiálně investovali částku přesahující milion korun.“

Memorandum o vzájemné spolupráci škola s firmou podepsala v roce 2016. Od tohoto roku Foxconn zajišťuje odborné stáže nebo praxe, exkurze v obou výrobních závodech v Kutné Hoře nebo Pardubicích a je důležitým partnerem pro školní i mimoškolní soutěže a další aktivity.

tz, red

Zavřít menu