Dopravní hřiště se po čtyřiceti letech dočkalo rekonstrukce, pomohl sponzor i městská kasa

Vánočního daru v podobě nového dopravního hřiště za Domovem dětí a mládeže Dominik se ve čtvrtek 20. prosince dočkali děti mateřských a základních škol, uživatelé domova mládeže i široká veřejnost. Hřiště začne plně sloužit od jarních měsíců, kdy se zde mimo jiné uskuteční i okresní dopravní soutěž.

Dopravní hřiště za Domovem dětí a mládeže Dominik se v posledních letech nacházelo v nevyhovujícím stavu. „Dočkali jsme se. Původní hřiště tu s námi bylo více jak čtyřicet let a téměř bez jakékoli větší rekonstrukce. Proto jsem ráda, že se to nyní po tolika letech podařilo. Děkuji všem, kdo se na této akci podíleli. Zejména štědrému sponzorovi, BESIPu a Městu Kutná Hora,” povídala na úvod Jitka Krištofová, ředitelka DDM Dominik.

Půlmilionový grant na rekonstrukci hřiště poskytla společnost Foxconn Technology, zbylých více jak 300 tisíc bylo nutné dofinancovat z městské kasy. „Skvělý projekt a skvělá iniciativa. Velmi si vážím sponzora, společnosti Foxconn, která na opravu vyčlenila nemalé finanční prostředky. Je to důkazem velmi kvalitní a pokračující spolupráce mezi firmou a městem. Foxconn je největším zaměstnavatelem v Kutné Hoře a jsem rád, že zaměstnancům i vedení firmy není dění v Kutné Hoře lhostejné a pravidelně se podílí na jeho rozvoji,” řekl Josef Viktora, starosta města. Na starostu Josefa Viktoru vzápětí navázal Stephen McKenn, výkonný ředitel závodu Foxconn Technology v Kutné Hoře: „Jsem šťastný, že je naše továrna součástí tohoto krásného města. Jak už řekl pan Viktora, máme s městem a Kutnou Horou nadstandartní a přátelské vztahy a je naším cílem v tom pokračovat.”

V rámci rekonstrukce se podařilo vyměnit a zaktualizovat dopravní značení, vybudovat kruhový objezd nebo umístit světelný semafor. Areál je veřejnosti volně přístupný. Největší poptávka je očekávána ze strany mateřských a základních škol, které mají dopravní nauku přímo ve svých osnovách.

-sky-

 

Zavřít menu