Festival vzdělávání EDUFEST nabídne workshopy, divadlo i hru na hrdiny 21. století

Nadační fond Eduzměna společně s partnery z kutnohorského regionu pořádá 11. 10. v Kutné Hoře festival vzdělávání EDUFEST, jehož cílem je poukázat na důležitost vzdělávání a také na to, že vzdělávat se je možné zábavnou formou. „Vydejte se s námi na cestu,“ zvou organizátoři. Od 10 do 15 hodin je na programu Hra na hrdiny 21. století: GASK, DDM, knihovna, Dačického dům, Palackého náměstí (start na libovolném místě). Od 12 do 16.30 Park pod Vlašským dvorem – cíl hry na hrdiny, workshopy, nové technologie, setkání s Eduzměnou, 16.30 Divadlo Teatro Piccolino. Více na www.eduzmenaregion.cz/festival

Vydejte se s námi na cestu

Eduzměna se spojila se s kutnohorskými kulturními, vzdělávacími a neziskovými organizacemi, mezi nimiž nechybí Dům dětí a mládeže, Městská knihovna, Základní umělecká škola, GASK, Charita, skauti a další, a společně připravují Edufest, celodenní zábavný program pro děti i dospělé. Veřejnost se může těšit na jedinečnou hru na hrdiny 21. století. Stačí přijít v neděli 11. října do centra Kutné Hory a vydat se na cestu vnitřním městem za získáváním nových schopností a dovedností a objevováním známého prostředí novým způsobem.

„Každý účastník bude vybaven mapkou a hrací kartou. Na pěti zastaveních ve městě budou pak pro každého připraveny zajímavé workshopy, kde bude možnost poznat novou schopnost a obohatit o ni svou postavu. V odpoledních hodinách se pak účastníci tohoto netradičního festivalu vzdělávání sejdou v parku pod Vlašským dvorem (Breüerovy sady), kde na ně čeká společné tvoření či ochutnávka moderních technologií, jako například virtuální realita, práce s drony či robotickým ramenem. Odpolední program dále nabídne zajímavé workshopy s odbornými partnery Eduzměny či samotné představení tohoto projektu, který už od jara letošního roku působí na Kutnohorsku s cílem posunout vzdělávání. V závěru se účastníci mohou těšit na divadelní představení souboru Teatro Piccolino, které symbolicky otevře dveře do školy 21. století,“ uvedl Tomáš Lebeda, PR koordinátor Eduzměny pro Kutnohorsko.

V průběhu odpoledne zazní na centrálním stanovišti v Breüerových sadech také speciální audionahrávka s názory na ideální školu budoucnosti. Už nyní má každý možnost svůj názor na to, jak by mohla vypadat ideální škola, sdílet prostřednictvím výzvy „Chceme slyšet váš hlas“ na webových stránkách této akce: www.eduzmenaregion.cz/festival/sdilej-svuj-nazor. Organizátoři se s výzvou obrátili rovněž na školy na Kutnohorsku a vyzývají žáky i pedagogy, aby se společně zamysleli nad tím, co vnímají jako důležité ve vzdělávání a co podle nich ve škole dobře funguje nebo by se mohlo zlepšit. Nenechte si ujít jejich nápady, ale ani možnost strávit nedělní den zábavným a smysluplným způsobem. Připravený program je pro všechny účastníky zdarma.

Na setkání se těší: Lektorské centrum GASK společně s Centrem Maják (Oblastní charita Kutná Hora), Dům dětí a mládeže s Divočinou Malešov, Městská knihovna s NZDM Archa (Dítě a kůň), ZUŠ spolu s animátory Pavlem Koutským a Viliamem Valou, SAS Klubus (Prostor plus) se Skauty a Kafírnictví se Zenárou. V parku pod Vlašským dvorem: Střední průmyslová škola Kutná Hora, ZŠ Hůrka, KHnet.info, Společnost pro kreativitu ve vzdělávání (SPKV), Step by Step, JOB – spolek pro inovace, Česká odborná společnosti pro inkluzivní vzdělávání (ČOSIV), Unie rodičů, Elixír do škol, EDUin, Schola Empirica a organizátor Nadační fond Eduzměna.

Podrobnosti k akci a pozvánka na ni s mapkou a hrací kartou jsou k dispozici na www.eduzmenaregion.cz/festival.

tz, pra

 

Zavřít menu