GASK od pondělí znovu otevřela zahrady v areálu galerie, návštěvníci mohou vstupovat s rouškou a neshromažďovat se

GASK od pondělí 6. dubna znovu otevřela pro veřejnost přilehlé zahrady v areálu galerie. S ohledem na vládní nařízení o preventivních opatřeních v souvislosti s šířením nákazy nemoci COVID-19 bude tento venkovní přístup střežen ostrahou, aby nedocházelo ke shromažďování většího počtu návštěvníků. Do zahrad budou návštěvníci vpuštěni pouze v rouškách. 

Již v pondělí 6. dubna 2020 bude možné, především pro obyvatele Kutné Hory, navštívit zahrady GASK, a to v časovém rozmezí od 10 do 19 hodin v pondělí a následně v úterý až neděli od 9 do 19 hodin.

„Rozhodli jsme se po důkladné konzultaci s představiteli Středočeského kraje a Kutné Hory zpřístupnit alespoň venkovní prostory naší galerie a umožnit tak obyvatelům Kutné Hory potěšit se v nadcházejících jarních dnech procházkou po našich zahradách. Respektujeme vládní nařízení o preventivních opatřeních, a proto budou zahrady střeženy ostrahou a nebude do nich možné vstupovat bez roušek a ve větších skupinách, dojde i k dezinfikování madel,“ říká ředitelka GASK Jana Šorfová.

Galerie Středočeského kraje zůstává – podobně jako ostatní kulturní a umělecké instituce – uzavřena, svým příznivcům však nabízí pestrý online program, prezentovaný na sociálních sítích a webu galerie. Virtuálně vzdělává a nabízí v rámci projektu Spolu ve stavu nouze tipy na společné trávení času s dětmi. GASK natáčí videa, v nichž pracovníci galerie hovoří o svých oblíbených knihách nejen pro děti. V rámci online seriálu ze sbírek GASK se lze dozvědět různé zajímavosti o jednotlivých dílech i jejich autorech. Natočeny jsou videoprohlídky stávajících výstav: Artikl – Sedm let s uměním, Jaroslava Severová – Nejisté skutečnosti či Srdce velkoměsta II. Nově GASK přináší i audio podcasty, které se vážou k vybraným dílům ze stálé expozice Stavy mysli / Za obrazem. V běhu je i příprava virtuální prohlídky touto stálou expozicí, do níž budou moci návštěvníci již brzy vstupovat z pohodlí svých domovů.

tz, red

 

Zavřít menu