Od 6. listopadu 2012 do 14. ledna 2013 mohli všichni současní i bývalí studenti gymnázií v České republice vyjádřit prostřednictvím hlasování na Facebooku či zasíláním SMS svoje sympatie se svou současnou respektive bývalou školou. Podnětem k zorganizování ankety byla podle České studentské unie absence podobného žebříčku škol.

Organizátoři vycházeli z toho, že názor studentů na vlastní školu je dost zásadní a jistě napovídá o atmosféře ve škole a o kvalitě studia na ní.  Výsledky byly sečteny a gymnáziem roku se ve středních Čechách stalo Gymnázium Jiřího Ortena. Celkem se rozhodovalo mezi 33 školami kraje.
,,Samozřejmě mě to potěšilo, sociální síť je veliký fenomén, ale nepřeceňuji to. Jsem stále nohama na zemi,“ řekl ředitel vítězného gymnázia Vladislav Slavíček.

Podle něho škola zabodovala stylem a kvalitou výuky, vstřícnou atmosférou, velkou roli hraje i moderní vybavení školy. Studenti používají při výuce iPady, mají k dispozici moderní počítačovou učebnu, mohou využívat horolezeckou stěnu, v jarních měsících školní zahradu. Druhé místo v soutěži získalo Gymnázium pod Svatou Horou v Příbrami, třetí příčku obsadilo Gymnázium Václava Hraběte v Hořovicích.

O kvalitě že kutnohorského středního školství svědčí i fakt, že se na desátém místě této soutěže umístilo Církevní gymnázium sv. Voršily.

Autor: redakce

 

 

Zavřít menu