První dubnový víkend hostila Kutná Hora finále korfbalové ligy žáků do deseti let. Sjeli se soupeři z Náchoda, Znojma a Prostějova, aby se pokusili vyrvat prvenství žákům Respa, kteří suverénně a bez ztráty jediného utkání ovládli dlouhodobou část soutěže a mířili za obhajobou titulu. …………………………………………………..

Podle pořadí byly týmy nasazeny do semifinálových dvojic : Znojmo-Náchod, Kutná Hora – Prostějov.

SK AFK Respo KUTNÁ HORA – SK RG PROSTĚJOV –20:2 (8:0)
Z tohoto utkání jsme měli trochu obavy, Prostějov hraje těsnou obranu, která dělá našim hráčům a hráčkám občas problémy. Děti však byly velmi natěšené a hnány publikem vlétly do zápasu jako uragán. Rychlostí zhruba jednoho koše za dvě minuty postupně navyšovaly skóre. Soupeře ničily střelami z dálky i z blízka a přehrávaly prostějovské ve všech činnostech. Ani po přestávce nepolevily ze svého tempa, naopak přidaly ještě o čtyři koše více než v prvním poločase.
Koše: Juklová, Němcová 4x, Benešová 3x, Pospíšil O. 2x, Pospíšil T. 2x, Mašek 5x, Zedník 2x, Šťastný

Utkání o zlato: SK AFK Respo KUTNÁ HORA – PKC NÁCHOD 12:1 (5:0)
Ve finále nás čekal přece jen silnější soupeř, naším cílem bylo ubránit nejšikovnější hráčku hostů. Utkání začalo opatrně, první koš padl až v šesté minutě. My jsme dobře bránili, ovšem koš soupeře jako by byl zakletý, nedařilo se nám prohodit míč obroučkou ani z vyložených pozic. V posledních třech minutách prvního poločasu jsme však smůlu protrhli a nasázeli čtyři koše. Náš střelecký koncert pokračoval po přestávce, hostům se podařilo skórovat za rozhodnutého stavu 9:0 z penalty. Titul mistrů republiky a putovní pohár tedy zůstává v Kutné Hoře na další rok.
Koše: Juklová 2x, Němcová 3x, Pospíšil O., Mašek, Šťastný 5x

Sestava SK AFK Respo Kutná Hora.

Děvčata: Aneta Benešová, Šárka Juklová, Veronika Linhartová, Tereza Němcová a Adéla Velímská

Chlapci: Karol Dabrowski, Jakub Mašek, Ondřej Pospíšil, Tomáš Pospíšil, Jakub Šťastný a Tomáš Zedník

Nejlepší střelci finálového dne jsou všichni z Kutné Hory: 1. Němcová – 7, 2-3. Mašek a Šťastný – 6

 

Společná fotografie účastníků velkého finále.  Foto: Pavel Gryč

 

Po finále jsem požádal o rozhovor trenéra čerstvých mistrů republiky Pavla Němce o krátký rozhovor.

Obhájili jste loňské vítězství v této kategorii, jak to bylo těžké?
Nechci vypadat neskromně, ale od začátku jsem věřil, že to zvládneme. Ukazovaly na to výsledky ze základní části, a také věkové složení našeho týmu. Navíc jsme měli zkušené družstvo, které se od loňského lišilo jen minimálně.

K tomu ještě domácí prostředí…
Diváci vytvořili skvělou atmosféru, která nám moc pomohla, vůbec celý den byl dobře připraven, za to vděčíme organizátorům Janě Balákové, Jirkovi Šuhajovi a hlavně Jirkovi Linhartovi. Město Kutná Hora nás v naší snaze podpořilo finančně i přítomností místostarostky paní magistry Dany Vepřkové, která naše vítězství pozorně sledovala a na závěr se ujala předávání cen.

Jak jsi viděl zápasy?
Do prvního utkání jsem šel s respektem. Naše děti ale převyšovaly prostějovské vzrůstem a rychlostí, navíc se nám dařila střelba. Ve finále jsme se proti Náchodu dlouho nemohli prosadit, ale naštěstí nám to tam před poločasem konečně začalo padat.

Co příští sezóna, chystáte další obhajobu?
Moc bych si to přál, ale budeme to mít těžké. Drtivá většina hráčů přechází do vyšší kategorie. Naštěstí máme spoustu nadějných dětí, které to mohou dokázat.

Po roce ti opět gratuluji k titulu.
Děkuji, ten pocit se nikdy neomrzí. Přál bych ho všem trenérům.

 

Mistři z Kutné Hory! Foto: Pavel Gryč

Korfbalový oddíl v Kutné Hoře existuje od roku 1999 a o dobré práci s dětmi svědčí výsledky posledních let, kdy pravidelně vozíme medaile ze všech akcí. Pokud máte zájem o více informací, můžete navštívit naše internetové stránky. Případně se můžete přijít se svými dětmi podívat na trénink každé úterý mezi 17:30-19:00 do tělocvičny gymnázia Jiřího Ortena, trénujeme ve všech žákovských kategoriích tedy od osmi do šestnácti let, vítána jsou děvčata i chlapci.

Na závěr bych rád jménem našeho klubu poděkoval  městu Kutná Hora, bez jehož podpory bychom nemohli fungovat.

Jiří Šuhaj, SK AFK Respo Kutná Hora

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu