Hasiči o víkendu vyjížděli dvaadvacetkrát, řešili hlavně popadané větve a zaplavené sklepy

Víkendové bouřky se nevyhnuly ani Kutnohorsku. Práce přidělaly hlavně hasičům, kteří během intenzivních bouřek v sobotu a neděli zasahovali u dvaadvaceti případů. Kutnohorsko dopadlo v rámci kraje skoro nejhůř, více záchranáři zasahovali už jen v části Praha – východ, celkem čtyřiatřicetkrát.

Ve většině případů se jednalo o zatopené sklepy nebo popadané stromy a větve. Právě spadlé větve řešili pracovníci městských hřbitovů. „Žádná poškození na majetku naštěstí neřešíme. Pracovníci během uplynulých dnů akorát uklízeli popadané větve nebo splavenou cestu,” hodnotil z pozice vedoucího správy hřbitovů v Kutné Hoře Josef Kraus.

Přívaly vody zaznamenali třeba obyvatelé Kaňku. A to v přesně v místech, kde se před třemi měsíci propadla část vozovky. „Propad vozovky byl tehdy způsobem podemletím dešťovou vodou,” uváděla majitelka domu, u kterého byl propad vozovky diagnostikován. V pohotovosti byla i radnice: „Po bouřce jsme se v okrajových částech města a krizových místech byli podívat,” říkal na úterním zastupitelstvu Josef Viktora (ANO), starosta města.

-sky-, foto: Lucie Špačková

Zavřít menu