Integrace přináší zásadní změnu v dopravní obslužnosti města
Integrace veřejné hromadné dopravy na Kutnohorsku do Pražské integrované dopravy (PID) odstartovala 1. srpna. Zdroj foto: FB PID

Dlouho očekávaná integrace veřejné hromadné dopravy na Kutnohorsku do Pražské integrované dopravy (PID) odstartovala 1. srpna. Integrace je zásadní změnou v dopravní obslužnosti města. Spolu s ulehčením a zpříjemněním cestování má občanům přinést i řadu výhod. Jednou z nich je přestupní jízdenka. Linky MHD a příměstské spoje se integrací staly součástí jedné veřejné hromadné dopravy (VHD).

Všechny linky, které dosud jezdily na území Kutné Hory, budou zrušeny a zavedeny nové linky VHD, které budou součástí PID. V souvislosti s integrací autobusové dopravy Rada města Kutné Hory v červnu schválila nové názvy zastávek, které se staly součástí nových jízdních řádů linek PID. Původní systém názvů zastávek byl zastaralý, bylo nutné sjednotit systém názvů tak, aby obsahoval i místní část. Nové jízdní řády začaly platit od 1. srpna. Více jsme zveřejnili v prázdninovém vydání Kutnohorských listů. Článek je k dispozici na webových stránkách ZDE. 

V rámci PID si cestující zakupuje jízdenky podle pásem. Jak je uvedeno na webových stránkách vhd.kutnahora.cz, Kutná Hora patří do pásma 7, Čáslav do pásma 8 a Kolín do pásma 6. Je možné pořídit si i předplatný kupon až na 1 rok.

Pokud bude cestující využívat autobusovou dopravu jen v Kutné Hoře, může si zakoupit jednopásmovou přestupní jízdenku platnou 30 minut pouze na území města Kutná Hora, a to za 15 Kč. Pro děti, studenty a seniory od 65 do 70 let bude nově platit sleva 75 %, od 70 let je jízdné zdarma. Jízdné pro Kutnou Horu za 15 Kč bude možné prozatím zakoupit jen u řidiče, a to hotově nebo platební kartou.

Více informací o změnách ve veřejné dopravě a nové jízdní řády naleznou zájemci na webových stránkách města a webu vhd.kutnahora.cz.

pra

Zdroj foto: R. Fedorovič

 

Zavřít menu