Křesťanské společenství Kutná Hora pořádá 18. září od 17 hodin slavností otevření klubovny v bývalé školní družině při ZŠ Jana Palacha

Křesťanské společenství v Kutné Hoře zve veřejnost 18. září od 17 hodin na slavnostní otevření klubovny v bývalé školní družině při ZŠ Jana Palacha na sídlišti Šipší, kde bude opět zdarma nabízet zajímavé programy jako je diskuzní pořad Tváří v tvář, Klub pod Lampou – kavárna s cestopisnými a historickými výpravami, atd. Nabízí i prostor pro modlitbu, setkávání či nedělní veřejné bohoslužby.

Více informací v článku Saši Štěpánovského, vedoucího sboru Křesťanského společenství Kutná Hora:

Místo vonící kávou a dobrým slovem

Nejen s vůní kávy a dobrým slovem se budou moci od září setkávat obyvatelé sídliště Šipší  v prostorech bývalé družiny ZŠ Jana Palacha. Objekt z 80. let, zející několik posledních let prázdnotou, se stal žhavým adeptem na zbourání či nové využití. Vedení města zvolilo variantu druhou.

Část objektu nyní využívá klub Sluníčko, patřící do Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, který již v červenci připravil Den otevřených dveří s programem pro veřejnost.

Ve druhé části připravuje prostory Křesťanské společenství v Kutné Hoře pro své aktivity. Dovolte mi krátké představení.

Jsme protestanská církve registrovaná na Ministerstvu kultury, působící v Kutné Hoře od roku 1990. Nejsme církví výlučnou a velmi nám záleží na dobré spolupráci s ostatními křesťany v našem městě. Kromě bohoslužeb dlouhodobě pořádáme dětské tábory, setkání pro mládež, English camp, Místo uzdravení, příležitostnou kavárnu s programem nejen pro seniory, diskuzní večery pro veřejnost. Již řadu let zajišťujeme hudební a přednáškové programy spojené s duchovní službou pro klienty v Alzheimercentru Filipov, Domově Barbora Kutná Hora a Domově pro seniory v Kolíně.

Na podzim minulého roku jsme byli nuceni přerušit většinu našich veřejných aktivit. A to nejen v důsledku protiepidemických opatření, ale také z důvodu ztráty veškerého zázemí. Bývalá školka v Trebišovské ul., kde jsme vytvořili příjemnou klubovnu, se po rekonstrukci navrátí ke svému původnímu účelu. Vedení města nám nabídlo jako náhradu objekt nevyužívané družiny v Šipší, kde jsme svépomocí a na vlastní náklady připravili naše nové prostory. Místo, kde se by se potkávali lidé staří i mladí, osamělí i bohatí na vztahy, úspěšní i ti, kterým se lepí smůla na paty.

Máme ambici stát se zde dobrými sousedy a být přínosem místnímu koloritu. Již na podzim jsme měli možnost poznat místní osadní výbor na brigádě při sběru odpadků a s potěšením přijali jejich pozvání na buřty s pivem. Nechceme zůstat dlužníky.

Po prázdninách připravujeme:

  • Klub Pod Lampou – kavárna s cestopisnými a historickými výpravami, setkání se zajímavými životními příběhy.
  • Místo uzdravení – služba, kde se tým křesťanů modlí za Vaše uzdravení či jiné potřeby.
  • Pramen života – přednáškové putování malebnou krajinou Posázaví jako příležitost prozkoumat křesťanskou víru.
  • Tváří v tvář – diskuzní pořady na aktuální témata.
  • Nedělní veřejné bohoslužby.

 

Veškeré programy jsou zdarma a určeny každému, koho naše nabídka zaujme.

Těšíme se dne 18. září v 17.h. na Vaši návštěvu při slavnostním otevření i následných setkáních.

Za Křesťanské společenství v Kutné Hoře

Saša Štěpánovský, www.kskh.cz

 

 

 

 

Zavřít menu