Krizový štáb se sešel, aby vyhodnotil aktuální situaci. Žádná mimořádná opatření nestanovil
Ilustrační snímek ze zasedání krizového štábu dubnu 2020

Zasedání krizového štábu svolal jeho předseda, starosta města Kutné Hory Josef Viktora (ANO), na dnešní odpoledne. Zatímco v červenci bylo na programu rozvolňování mimořádných opatření, tématem dnešního zasedání bylo zhodnocení aktuální situace v souvislosti s epidemiologickým vývojem nákazy covid 19.  „Krizový štáb se shodl, že v současné době nebude vyhlašovat žádná mimořádná opatření a konstatoval, že Kutnohorsko oproti ostatním regionům Středočeského kraje je na tom zatím relativně dobře,“ uvedl Josef Viktora. „Hygienická stanice konstatovala, že má vývoj současné situace pod kontrolou. K uzavření škol zatím dojít nemuselo,“ řekl starosta a dodal, že další zasedání svolá dle vývoje situace.

K dnešnímu dni je na Kutnohorsku podle oficiálních stránek KHS Stč. kraje evidováno 86 nemocných, 137 vyléčených a epidemiologové evidují i  jedno úmrtí.

Starosta vyzývá občany k dodržování platných nařízení, nošení roušek, ochrany dýchacích cest v místech, kde je to vládním nařízením stanoveno, k dodržování správné hygieny rukou a dalších preventivních opatření proti šíření nákazy.

pra

Zavřít menu