Kutnohorská nemocnice je připravena přijmou i pacienty s podezřením na nákazu koronavirem

Kutnohorská nemocnice je v případě potřeby připravena přijmout pacienty, u kterých je podezření na onemocnění způsobené koronavirem. „Dnes jsme dočasně přestěhovali jedno oddělení LDN z přízemí do horního patra, do nově vybudovaného oddělení dlouhodobé intenzivní péče (DIOP). Tím se nám v přízemí uvolnil prostor pro vznik izolace, oddělení vyčleněného pro potenciálně infikované,“ uvedl 3. dubna ředitel nemocnice doktor Petr Geřábek a vysvětlil, že původně se uvažovalo o tom, že při zhoršení epidemiologické situace by nově otevřené oddělení DIOP v horním patře lůžkového oddělení mohlo v případě potřeby přijmout i pacienty se středně těžkým průběhem onemocnění způsobeného koronavirem. „Budeme muset najít novou kapacitu pro případné pacienty s tímto průběhem onemocnění,“ konstatoval doktor Geřábek s tím, že situace se i nadále vyvíjí.

Na Kutnohorsku evidují epidemiologové k 4. 4.  sedm prokázaných případů onemocnění koronavirem, z toho dva případy jsou v Kutné Hoře. I nadále platí, že Kutnohorsko patří k jednomu z nejméně zasažených regionů v republice.

„Další kroky a opatření budou prováděny v závislosti na vývoji situace tak, aby byla vždy zajištěna péče o pacienty, aby byla zajištěna maximální bezpečnost všech pacientů i zdravotnického personálu,“ dodal ředitel kutnohorské nemocnice.

pra

Zavřít menu