Kutnohorská rodačka Růžena Kudlová oslavila 100. narozeniny

Krásné 100. narozeniny oslavila v pondělí 23. prosince kutnohorská rodačka Růžena Kudlová. Ke gratulantům se připojili za město Kutná Hora starosta Josef Viktora a za Klub rodáků a přátel Kutné Hory doktor Jiří Plaček.

Ze slov Růženy Kudlové byla zřejmá láska k rodnému městu, jeho historii. Se starostou rozmlouvala o budoucnosti Kutné Hory, ekonomickém růstu. Dodnes dokáže mluvit francouzsky i německy. „Můj otec byl francouzský legionář. Při návratu domů prošel těžký pochod přes Albánii, kde byl také zajat…. To bychom se ale vraceli do starých časů. Raději mi pane starosto, řekněte, co chystáte pro občany, jaká vylepšení. Mám vnoučata. Ráda bych, aby alespoň jedno z nich v Kutné Hoře zůstalo,“ řekla Růžena Kudlová. Starosta informoval o  dostavbě sportovní haly, revitalizaci Vlašského dvora se vznikem nových expozic. Je zřejmé, že paní Kudlové leží osud Kutné Hory na srdci. Zajímala se o to, jakým způsobem by bylo možné zastavit zavírání obchodů v centru města  i o další osud  kutnohorské nemocnice.

A jaký  je recept na to dožít se tak krásného věku?

„Jsou to především geny, ale také strava,“ řekla Růžena Kudlová s tím, že vlastně celý život držela dietu kvůli nemocnému žlučníku. „Tak vysokého věku jsem se dožila také díky péči mé dcery. Kdybych ji neměla, tak bych tu už dávno nebyla,“ dodala Růžena Kudlová.

Ke gratulantům se připojuje i redakce Kutnohorských listů.

pra

 

 

 

 

Zavřít menu