Kutnohorský dýmkový klub pořádal májové kouření O stříbrný groš

Druhý ročník soutěže v pomalém kouření dýmky se konal v sobotu 11. května v restauraci V Kotoru. „Zúčastnilo se 26 soutěžících, po hodině a čtyřech minutách jich zůstalo už jen dvanáct,“ uvedl Ladislav Šorčík z Pipe clubu Stříbrný groš s tím, že letošní ročník byl i s mezinárodní účastí. Vedle účastníků z Kutné Hory, Prachatic, Poděbrad a dalších míst ČR dorazili i zástupci Pipe clubu z Nitry. Mezi soutěžícími byla i jedna žena, která se v mužské konkurenci umístila na pěkném 4. místě.

Jaká jsou pravidla soutěže? Každý soutěžící dostal navážené tři gramy tabáku, dvě zápalky a předepsaný typ dýmky. Všichni si zapálí v jeden čas. Vyhrává ten, kdo vydrží s daným množství tabáku kouřit co nejdéle. Jak vysvětlil Ladislav Šorčík, každý má jinou metodu, tabák se různě drtí a pěchuje. Důležité je však vytvořit si malý uhlíček v dýmce a pomalu ho živit tabákem. „S tímto stylem dokáží někteří kouřit přes dvě hodiny,“ řekl Ladislav Šorčík.

Pipe klub Stříbrný groš spadá pod asociaci dýmkařských klubů ČR. „Náš klub nemá právní subjektivitu, neformálně máme ke dvaceti členům a naším prezidentem je Petr Kocourek. Sházíme se jednou měsíčně. Úzce spolupracujeme se Společností kuřáků dýmky Havlíčkův Brod,“ dodal Ladislav Šorčík. Více informací na http://www.dymkarskekluby.cz

pra

Zavřít menu