Usnadnit život seniorům pomáhá LCC domácí péče, společnost, která již více než rok působí a poskytuje sociální služby klientům na Kutnohorsku. Společnost LCC domácí péče, se zaměřením nejen na seniory, rozšiřuje svou činnost poskytování terénních sociálních služeb do dalších měst a obcí okresu Kutná Hora. …………………………………………………………………………………

„Našim klientům, kteří žijí v okrese Kutná Hora, již více než rok, nabízíme široký sortiment kvalitních a dostupných služeb, které jim ulehčí a podpoří současný život,“ uvádí jednatelka společnosti LCC domácí péče Iva Máchová a pokračuje: „Cílem naší společnosti je pomoci seniorům a dalším potřebným lidem žít plnohodnotný život v domácím prostředí, na které jsou zvyklí a poskytovat služby i v místech, kde dosud nebyly dostupné. Jsme velmi rádi, že se o našich službách, díky podpoře praktických lékařů a zkušenostem našich současných klientů, dozvídají občané, kteří péči potřebují, ale žijí v lokalitách, kde pro ně dosud podobné služby byly nedostupné“.

LCC domácí péče poskytuje od listopadu 2011 pečovatelské služby a osobní asistenci seniorům a osobám se zdravotním postižením nebo chronicky nemocným, jejichž zdravotní stav vyžaduje pomoc druhé osoby. Služby jsou poskytovány dle přání a potřeb klienta. Lze je nárokovat také  nepřetržitě. Těm, kteří se ocitli ve svízelné životní situaci, je určeno odborné sociální poradenství, která mimo jiné pomůže získat i příspěvek na péči, pokud na něj má klient nárok. Péče o naše klienty je zajištěna kvalifikovaným personálem, který je veden a průběžně monitorován zkušeným  sociálním pracovníkem, jehož cílem je získat všechny potřebné informace a přání klienta, se kterým je po vzájemné dohodě s klientem nastaven individuální plán. „Úkolem našeho působení není převzetí činností za klienta, které by mohlo vést ke ztrátě vlastní imunity, ale je naší snahou být  tzv. společníkem a průvodcem,“  dodává Máchová. LCC domácí péče mimo jiné také nabízí širokou nabídku půjčovny zdravotnických  pomůcek, včetně jejich dovážky.

Kontaktní místo společnosti LCC domácí péče se nachází v areálu Nemocnice Kutná Hora. Klientům tak stačí, aby si službu objednali telefonem nebo prostřednictvím internetových stránek www.lccdp.cz. Informace by měli být dostupné také u praktických lékařů či na obecních úřadech.

(tz)

.

Zavřít menu