Lidovkami „Ach synku synku” a „Já jsem z Kutné Hory” přivítali ve městě osm zahraničních studentů

Na Základní škole Jana Palacha hostí vzácnou návštěvu. Na slavnostním zahájení ji studenti přivítali malým kulturním programem a hudebním představením. Osm studentů ze sedmi světových zemí se v Kutné Hoře zdrží do neděle.

Lidové písně „Ach synku synku” nebo „Já jsem z Kutné Hory” přivítali zahraniční hosty (zástupce z Číny, Ukrajiny, Ruska, Turecka, Brazílie, Indonésie a Jordánska) na Palachově základní škole. Ačkoli není projekt Edison pro žáky úplnou novinkou, jde o jedno z největších zpestření celého školního roku. „Edisoni jsou u nás počtvrté. Letos se jich za námi vydalo osm, to je zatím rekordní počet,” říkala Eva Sosnovcová, která je ve škole jednou z hlavních koordinátorek projektu.

Žáci se učí nejen jazyku, ale především zajímavostem a životě v prezentovaných zemích, kultuře a zvyklostem. Díky účasti zahraničních studentů jsou informace zcela autentické, hodiny tak vybízejí k aktivní výuce a přímým otázkám. „Každý student každé třídě prezentuje svou zemi, zvyklosti, učí je zeměpisné i historické údaje, představuje místní gastronomii nebo prostřednictvím her soutěží a dostávají děti přímo do děje. Každému zahraničnímu studentovi jsme přidělili našeho českého žáka. Ten se o návštěvu stará, učitel se po tento týden stává ve třídě v uvozovkách pouze dozorem,” dodala učitelka Eva Sosnovcová.

Projekt Edison se na Základní škole Jana Palacha koná v termínu od 18. do 24. února a je určen pro žáky pátých až devátých tříd. Součástí pobytu zahraničních studentů bude „Global Villages” s ochutnávkou jídla i ukázkami tanců, hudby i dalších pro země typických aktivit. Poslední aktivitou bude společné sobotní setkání a bowlingový turnaj.

-sky-

Zavřít menu