Město Kutná Hora má po řadě let svoji tiskovou mluvčí

Tiskovou mluvčí města Kutná Hora je Jana Adamová. Do funkce nastoupila loni v prosinci a oficiálně byla představena na prvním zasedání Zastupitelstva města Kutné Hory roku 2024. Janu Adamovou jsme požádali o krátký rozhovor.

Jaké máte předchozí zkušenosti?

Z druhého břehu, a to doslova. Kromě zkušenosti z pozice asistentky tajemnice a místostarosty na městském úřadu v Benátkách nad Jizerou jsem většinu života strávila v médiích jako novinářka. Začínala jsem v týdeníku, poté několik let pracovala pro Deník, i jako zástupce šéfredaktora. Když mi byl okres malý, začala jsem psát pro deník Právo jako středočeský zpravodaj a poté jsem dalších 6 let točila reportáže pro TV Prima do hlavní zpravodajské relace a publicistiku. Po několikaleté pauze, kdy jsem se profesionálně věnovala kondičnímu trénování a rodině, jsem se vrátila do Deníku, konkrétně do Kutnohorského, a díky tomu jsem tady.

Co všechno práce tiskové mluvčí obnáší?

Tisková mluvčí města je v první řadě prostředníkem mezi radnicí, obyvateli města a novináři. Předává informace, které je potřeba předat, a to buď formou tiskových zpráv, nebo prostřednictvím sociálních sítí. Udržuje kontakty s médii a připravuje pro ně výstupy napříč všemi odbory úřadu. Další náplň práce se odvíjí od konkrétních potřeb úřadu: Může to být moderování veřejné akce, stylizování vyjádření pro média, komunikace s občany, vytváření videoreportáží, fotogalerií a další. Pořád tak trochu práce redaktorky.

Čeho byste chtěla docílit?

Aby obyvatelé města měli povědomí o tom, co se děje a co se dít bude, v tomto ohledu se na komunikační strategii ještě pořád dívám optikou novináře. A dnes jsou možnosti, jak informovat, mimo jiné díky sociálním sítím, takřka neomezené. Jako jeden ze správců facebookového profilu Kutné Hory chci maximálně využít jeho potenciál a nabídnout lidem nejen informace, ale i možnost ptát se a dostávat odpovědi, diskutovat, dávat podněty a připomínky. Ráda bych, abych komunikační kanál byl nejen informační, ale i atraktivní. Současně ale budu důsledně trvat na diskuzi vedené s respektem a ve vší slušnosti. Osobní útoky a vulgarity už nebudou přecházeny, jsem přesvědčena, že vyjádřit nesouhlasný názor s kroky města lze i slušně. Sítě mě baví a neustále se v nich vzdělávám.

red

Zavřít menu