Městská knihovna otevřela zrekonstruovanou pobočku v ZŠ Jana Palacha

Malou slavností dostali čtenáři do užívání zrekonstruovanou pobočku Městské knihovny Kutná Hora. Na úspěšný provoz si ředitelkou knihovny Gabrielou Jarkulišovou připili i zástupci města: Starosta Martin Starý s místostarostkou Zuzanou Mravčíkovou.

„Prostor pobočky na ZŠ Jana Palacha jsme zvládli předělat během letních prázdnin,“ upozornila Gabriela Jarkulišová s tím, že úpravy interiéru si vyžádaly zhruba 110 tisíc korun. Rekonstrukci financovala Městská knihovna Kutná Hora. „Nábytek pobočky v ZŠ Jana Palacha byl ještě ze sedmdesátých let, tři roky jsme intenzivně šetřili a připravovali rekonstrukci,“ doplnila ředitelka knihovny a pokračovala: „Jindy než o letních prázdninách rekonstruovat ani nešlo. Potřebovali jsme i chodbu, kde o školním roce chodí děti. Úpravy si vyžádaly velké nasazení a hodně práce od našich knihovnic, kterým i touto cestou velmi děkuji.“

V současné době Městská knihovna provozuje tři své pobočky – na Kaňku, v Malíně a právě na ZŠ Jana Palacha. „Občané by určitě rádi přivítali pobočku v dalších příměstských částech, narážíme ale na velký problém: Nejsou tam totiž vhodné objekty vlastněné městem – např. v Perštejnci, Neškaredicích, Poličanech a dalších,“ vysvětlila Gabriela Jarkulišková. „Do budoucna se budeme zřejmě snažit jít cestou poskytování výpůjčních služeb mobilní cestou,“ uzavřela.

(red)

 

Zavřít menu