Mezi plochy s omezeným sekáním trávy byly vybrány i lokality na sídlištích Šipší, Hlouška, Kaňku i Žižkově
Dolní Žižkov - předměstí

K zadržování vody v krajině a k podpoře rozmanitosti druhů rostlin a živočichů přispěje omezení sekání zelených ploch na území města Kutné Hory. Tráva se na vybraných místech bude sekat dvakrát ročně.

„Vzhledem k měnícímu se klimatu technické oddělení navrhlo společně se členy komise pro životní prostředí, aby v letošním roce byly vytvořeny zelené plochy s omezenou údržbou. Tyto plochy se budou sekat pouze dvakrát ročně,“ uvedl Milan Šesták z technického oddělení MěÚ Kutná Hora s tím, že sekání by probíhalo v červnu a říjnu. „Vyšší tráva zadržuje více vody, zadrží více prachových částic. V neposlední řadě to bude mít pozitivní vliv na bohatší zastoupení rostlin, hmyzu a brouků, kterých je v „anglických“ trávnících minimum. Samozřejmě vnímáme i případné obavy alergiků, aby jim vyšší porost s mnoha květinami třeba nepřitížil. Ve skutečnosti však alergiky mnohem více trápí nakrátko sekaný trávník, který je častým zdrojem roztočů a hub,“ dodal Milan Šesták.

Mezi plochy s omezeným sekání trávy patří:

dolní Žižkov – ul. Táborská u „Myšáka, ul. K Zastávce pod vlakovou zastávkou předměstí

Žižkov – ul. Na Valech mezi vodojemem a ČSOB,

Sídliště Šipší – ul. Opletalova trafostanice  – autobusová zastávka Opletalova, Jana Palacha vedle betonového parkoviště, ul. Vítězná vedle kruhového objezdu u OD Albert,  Na Studních

Sídliště Hlouška – u KH TEBIS, ul. Lorecká proti ČSSZ

Kaňk – za hřbitovem, nad bývalou radnicí

red

Zavřít menu