Motoristé pozor, část České ulice od křižovatky s ulicí Československých legionářů je až do 16. října uzavřena

Část České ulice v úseku od křižovatky s ulicí Československých legionářů ke stavebninám PRO-DOMA ve směru ke hřbitovu bude až do 16. října uzavřena. Důvodem je výstavba inženýrských sítí pro soukromý pozemek. Objízdná trasa je vedena po silnici č. I/2 ulicemi na Valech a Kouřimskou, dále po místních komunikacích Tyršova a Růžová.

Uzavírka si vyžádala úpravu městské autobusové dopravy. „V pracovních dnech je dopravní obslužnost zajištěna linkou č. 245011. Po dobu uzavírky není obsluhována zastávka Kutná Hora „U Hřbitova“. Náhradní obslužnost je zajištěna na zastávce Kutná Hora „Česká“, která je obsluhována linkami MHD č. 12, 13 a 14,“ uvedla na webových stránkách města Kutné Hory Dana Ladrová z odboru dopravy Městského úřadu Kutná Hora.

Dočasnou změnu si vyžádala také linková autobusová doprava č. 230046 Kolín-Červené Pečky – Kutná Hora kolínského dopravce. Zastávka „Kutná Hora Česká“ bude dočasně přemístěna na parkoviště u hřbitova. Autobus bude využívat výše uvedenou objízdnou trasu.

Na uzavřený úsek vozovky navazuje část komunikace, na níž je provoz z důvodu opravy kamenné hřbitovní zdi dočasně až do 30. října řízen kyvadlově semafory.

pra

 

Zavřít menu