Na průmyslové škole spustili interaktivní panel, usnadní práci studentům i zaměstnancům

Kutnohorská průmyslová škola se jako první škola v regionu zapojila do projektu ÁMOS VISION. Od čtvrtka tak mohou studenti školy využívat multifunkční dotykový panel pro snadnější orientaci ve škole i samotné výuce.

Dotykový panel je umístěn na chodbě školy a mají k němu přístup studenti, absolventi i návštěvy, a to bez nutnosti jakéhokoli přihlášení nebo registrace. „Studentům umožňuje zobrazení rozvrhu, aktuální změny v suplování nebo připojení na webové stránky školy. Absolventům jsme pak nahráli historické fotografie, do budoucna chceme přidat fotografie tříd a absolventská tabla. Zkrátka chceme, aby systém sloužil co nejvíce lidem – studentům, nejen současným, ale i bývalým, partnerům a návštěvám,” řekl Josef Treml, ředitel VOŠ a SPŠ v Kutné Hoře a navázal: „Do budoucna plánujeme instalaci několika aplikací, na kterých se podílejí a které vytvářejí naši studenti.”

Umístění panelu se uskutečnilo pod patronací projektu ÁMOS VISION – Nová generace školství. Podle majitele společnosti INPUBLIC group, která projekt zastřešuje, Richarda Prajslera, je cílem projektu hlavně posílení inspirace a pomoc studentům, zároveň však usnadnění práce zaměstnanců školy. „Ámos je rozdělen do svou polí. Horní tvoří osvětu, dolní slouží jako interaktivní nástěnka. Mimo rozvrhů a jídelníčků jsou obsahem jízdní řády, tipy na vzdělávací aktivity nebo mapa školy,” dodal Prajsler.

Projekt na průmyslové školy podpořila společnost Foxconn. „Jsme součástí Kutné Hory a chceme být dobrým sousedem. Projekt v Kutné Hoře je naším pilotním. Pokud se osvědčí, rozhodneme se ho půlmilionovou částkou podpořit i v rámci umístění do dalších školních zařízení,” řekla za společnost Radmila Čukatová.

Součástí ÁMOS VISION je vysílání moderních informativně-vzdělávacích videospotů, které jsou tvořeny ve spolupráci s odbornými garanty. Osvěta a podpora prevence sociálně patologických jevů, vzdělávací i zábavné spoty jsou vysílané v horní části zařízení. Vysílání je přizpůsobeno rozvrhu škol, včetně hlasitosti. Žáci a studenti se dozví důležité informace, které jim pomůžou při jejich jednání a rozhodování v každodenním životě. Státní a neziskové organizace jako je Dětské krizové centrum, Asociace Záchranný kruh či Státní zdravotní ústav, jsou zárukou odbornosti spotů. Obsah vysílání je pravidelně aktualizován.

-sky-

Zavřít menu