Hledáš zajímavou práci, která by tě nenudila, nebyla pouze stereotypním drilem  a současně tě posouvala někam dál? Přečti si příběh Františka, Test technika z Foxconnu, třeba se v něm poznáš i ty a zkusíš to u nás taky.

.
.

Jako Test technik se stanete specialistou na daný produkt, který se ve firmě testuje. Najednou budete znát každý problém, který se může vyskytnout nebo, pokud se vyskytne problém nový, stanete se detektivem a budete zkoumat, jak potíž vyřešit. Já třeba testuju disky. Napojuji je na tzv. testovací sanitku a kontroluji, zda je vše v pořádku, ale to už skáču na konec – vezměme to popořádku, pěkně od začátku.
Nikdy jsem nebyl moc technický typ, ale vždycky mě fascinovaly věci jako jsou počítače, mobily a říkal jsem si, jak to všechno funguje. Jako normální kluk jsem začal o počítačích přemýšlet jinak, jakmile jsme s kamarády začali hrát hry. Klasika  – co nejlevněji chcete svůj PC vylepšit, a tak ho prostě rozeberete, abyste se koukli jak to celé funguje. Zkoušíte různé varianty, testujete, jak vás to poslouchá. Za pár let se z koníčka stala pracovní příležitost, stát se test technikem, po které jsem doslova skočil. Stále se učím novým věcem, komunikuji s vývojáři a zlepšuji se v oboru, který jde dopředu společně se mnou.
Můj pracovní den má několik bodů, které můžete vidět i na obrázku. Jakmile operátor dokončí svou práci, nastupuji já. Musím otestovat celý systém hardwaru tak, aby se mohla vyloučit každá chyba. Pracuji ve třech programech, které testují se mnou. Pokud nevyskočí žádná závada, je to super, operátor při výrobě neudělal žádné pochybení a já mohu jít na další produkt. Pokud server ohlásí chybu, je na mně ji vyřešit. Většinou se vady opakují, ale já už mám zkušenosti s tím, jak systém opravit. Pokud je nesprávností  více nebo mi program napíše nějaké nové, usedám k e-mailu a komunikuji přímo se zadavatelem  zakázky a jeho vývojáři, aby mi poradili, jak problém vyřešit. Někdy přijde AHA moment, kdy si říkám, že jsem na to mohl přijít sám, občas je lepší se prostě zeptat. Navíc, když komunikuji vždy s jedním expertem, nejsou  to už jen pracovní maily, ale pořešíme i život.

Mohlo by se zdát, že práce Test technika je jen pro chlapy, ale není tomu tak. V týmu jsou vítány  i holky. Zdokonalíš si angličtinu, staneš se expertem na daný produkt a navíc máš možnost profesně růst. Tak co, přidáš se k nám? Více informacni o pracovní pozici Test technika ve Foxconnu najdeš ZDE

(pr)

.

Zavřít menu