Nádvoří Vlašského dvora se uzavírá, rekonstrukce vodovodního řádu omezí veřejnost i turisty

Revitalizace Vlašského dvora se přesouvá do míst za jeho úroveň. Rekonstrukce vodovodního potrubí do kašny u sochy prezidenta Tomáš G. Masaryka si vyžádá uzavření celého nádvoří.

Přístup do kanceláří v kulaté věži, ale i Audienční síně nebo Rytířského sálu, tak bude možný pouze přes budovu úřadu a vstupu od Kostela sv. Jakuba. Nejvíce však omezení provozu zasáhne průvodce na prohlídkových trasách Vlašského dvora. Cestu do prodejny suvenýrů i celého sídla společnosti Průvodcovská služba Kutná Hora si budou muset turisté a jejich průvodci najít stejně jako občané a úředníci. „Vstupte do Vlašského dvora vchodem od kostela sv. Jakuba, pak první chodbou vlevo až na nádvoří, cesta je vyznačena, cedule vylepené. V případě bloudění nás neváhejte kontaktovat: +420 736 485 407,” upřesňuje Andrea Kapounková, ředitelka Průvodcovské služby Kutná Hora.

Obnova interiérů Vlašského dvora, vznik nových expozic i rekonstrukce části parku pod Vlašským dvorem si vyžádají celkovou investici ve výši více než 120 milionů korun, z toho 90 milionů korun činí dotace, kterou se městu podařilo získat. Revitalizace Vlašského dvora byla zahájena loni v červnu a potrvá minimálně do konce letošního roku.

Jakub Skyva

Zavřít menu