Příležitost, jak zvýšit uplatnitelnost na trhu práce, získat nové kontakty či rovnou zaměstnání, nabízí aktuálně realizované projekty Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2 a Stáže ve firmách – vzdělávání praxí 2, které zprostředkovávají stáže u soukromých firem působících na českém trhu. 

.
Realizátorem obou projektů je Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí. Prostřednictvím stáží, které trvají v průměru dva až čtyři měsíce, má zaměstnavatel možnost vyzkoušet si potenciálního zaměstnance, a pokud se stážista osvědčí, může s ním firma po skončení stáže navázat další spolupráci. Poskytovateli jsou za realizaci stáže hrazeny náklady zahrnující práci mentora, náklady spojené s administrací stáže, opotřebení majetku a podobně. V nabídce stáží naleznete desítky oborů, výběr je tedy opravdu široký, stážovat lze například pozice sociálního pracovníka, specialisty marketingu, účetní, zahradníka nebo kadeřnice, ale i veterinárního lékaře či soustružníka kovů.

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání
Studentům posledních a předposledních ročníků je určen projekt Stáže pro mladé 2, kde si zájemci vybírají stáže dle zaměření svého studia. Za každou odstážovanou hodinu získává stážista finanční příspěvek a v rámci každé stáže absolvuje individuální konzultaci s odborným lektorem, který prakticky poradí v oblasti kariérního rozvoje. Informace o aktuální nabídce stáží a pravidlech projektu najdete ZDE.

Stáže ve firmách – vzdělávání praxí
Projekt Stáže ve firmách 2 je určen nejen pro nezaměstnané absolventy a rodiče na nebo po rodičovské dovolené, ale také například pro osoby nezaměstnané déle než tři měsíce a osoby starší 40 let. Stáž je dalším vzděláváním, stážista tedy nemá nárok na mzdu, nicméně účastí v projektu není ovlivněno pobírání podpory v nezaměstnanosti a stážistům je v průběhu stáže propláceno stravné, cestovné, případně ubytování v místě stáže. Podrobné informace o fungování projektu včetně aktuální nabídky stáží najdete ZDE.

V rámci Středočeského kraje a Hl. města Prahy můžete navštívit regionální kancelář na adrese Na Maninách 7, 170 00 Praha – Holešovice, kde se lze informovat o možnosti podpořit či rozšířit své uplatnění v rámci jednoho ze „stážových“ projektů. Poskytovatelům stáže jsou po ukončení propláceny předem stanovené náklady!

(tk)

.

Zavřít menu