Noční požár v Trebišovské ulici si vyžádal evakuaci 12 osob, město jim zajistilo náhradní ubytování. Příčiny požáru jsou v šetření

V úterý 12. prosince ve večerních hodinách došlo k požáru několika bytů nad zařízením Fanatic v Trebišovské ulici. Na místě vedle hasičů z Kutné Hory a Nových Dvorů zasahovali také záchranáři, policisté i městští strážníci, kteří na místo přijeli jako první. Město Kutná Hora bezprostředně po požáru zajistilo všem rodinám náhradní ubytování v městských krizových bytech a dalších ubytovacích jednotkách na ubytovně v Trebišovské. Současně připravilo veškeré lůžkoviny, teplé oblečení a další součinnost. Zajištění náhradního bydlení do druhého dne bylo nutné i pro rodiny požárem přímo nezasažených, a to z důvodu nutné prohlídky elektroinstalací a dalších rozvodů v celém bytovém domě.

Město Kutná Hora i s ohledem na nedávné krizové situace pokračuje v přípravě projektu k vybudování bytových jednotek pro krátkodobé ubytování osob, například osob zasažených právě požárem. Součástí projektu je i speciální krizový systém s aktivací vybraných úředníků, zástupců charit nebo psychologické podpory.

Hasiči evakuovali 12 osob, jedna utrpěla vážné zranění a byla vrtulníkem transportována do pražské nemocnice. Příčina požáru je v šetření.

Jakub Skyva, red

 

 

Zavřít menu