Nově otevřená komunitní zahrada na sídlišti Šipší nabízí prostor k pěstování i vzájemnému setkávání

Sousedskou slavností byla 21. května slavnostně otevřena komunitní zahrada na kutnohorském sídlišti Šipší vedle prodejny Kaufland.  Nevyužitý travnatý pozemek se proměnil v prostor k pěstování, ale i vzájemnému setkávání, trávení volného času. Připraven byl program pro děti i dospělé, workshopy na téma pěstování, kompostování, výroba hmyzího domečku, pozorování žížal atd. Zahradu otevřel Kaufland společně s obecně prospěšným podnikem Kokoza, který se zaměřuje na propagaci kompostování a pěstování ve městech. Podle slov ředitelky Kokozy je to první komunitní zahrada na Kutnohorsku.

Slavnostní otevření zahrady se konalo za účasti představitelů Kokozy, Kauflandu, města Kutné Hory i veřejnosti. Nechybělo slavnostní přestřižení pásky, která tentokrát putovala do země. Obsahovala totiž semínka pomněnek.

„V současné době máme už šestnáct zájemců, komunitní zahradníci si mohou vybrat svůj záhon, osázet ho a začít pěstovat.  Jelikož v Kutné Hoře není dobrá půda, rozhodli jsme se pěstovat ve vyvýšených záhonech,“ řekla Radka Pokorná, ředitelka Kokozy, která počítá se tím, že komunitní zahradníky v Kutné Hoře navštíví zhruba za měsíc. „Alespoň jednou nebo dvakrát do roka pořádáme setkání koordinátorů komunitních zahrad z celé republiky, zveme je na různé akce,“ dodala Radka Pokorná. Bližší informace naleznou zájemci na webových stránkách www.kokoza.cz

pra

Zavřít menu