Nový školní rok byl zahájen. V kutnohorských základních školách zřizovaných městem přivítali v prvních třídách celkem 212 dětí

Nový školní rok byl dnes ráno zahájen. V kutnohorských základních školách zřizovaných městem přivítali v prvních třídách celkem 212 dětí. Slavnostního zahájení školního roku a přivítání prvňáčků se v aule ZŠ Kamenná stezka spolu s dětmi, jejich rodiči a pedagogy účastnil i místostarosta Vít Šnajdr. Dětem popřál, aby se jim ve škole líbilo a každý den objevovaly a naučily se něco nového.

Výuka na škole již třetím rokem probíhá v rámci vzdělávacího programu Začít spolu. “Přála bych si, abyste se do školy těšili každý den. Vaši učitelé se budou snažit podpořit vás v tom, co vám půjde, a pomoci vám s tím, co vám nepůjde. Vytvoří pro vás bezpečné prostředí, kde se nebudete bát udělat chybu,“ přivítala prvňáčky zastupující ředitelka školy Andrea Melechová Ruthová a připomenula, že v letošním roce slaví budova školy 110 let od otevření. Raritou nejen ve škole, ale zřejmě i v celém českém školství je, že první třída na ZŠ Kamenná stezka má hned dva pány učitele.

Závěr minulého školního roku byl ovlivněn řadou mimořádných opatření k zamezení šíření nákazy, což bylo náročné nejen pro učitele, ale především pro rodiče. Jaký bude ten letošní? „Doufám, že bude dobrý, nicméně si nemyslím, že vše bude ideální. Naší snahou bude dodržovat nastavená preventivní opatření, omezení kontaktů,“ vysvětlila Andrea Melechová Ruthová s tím, že například obvyklé aktivity napříč ročníky nebudou pořádány, stejně tak jako hromadné akce, návštěvy divadel apod. Snahou bude i minimalizovat kontakt dětí z různých tříd na chodbách. „Uděláme vše pro to, aby škola mohla zůstat otevřená co nejdéle, aby to bylo co nejméně komplikované pro všechny zúčastněné,“ dodala zastupující ředitelka školy.

K zahájení školního roku na dalších kutnohorských školách se ještě vrátíme.

pra

Zavřít menu