Obrazem: V mateřské škole v Trebišovské ulici zavládl stavební ruch

Město vrací bývalé školce v Trebišovské ulici její původní využití. V objektu budou čtyři třídy po dvaadvaceti dětech. Součástí projektu je i rekonstrukce přilehlé zahrady.

V prostorách, které ještě donedávna sloužily jako zázemí Klubu Sluníčko – Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, Křesťanskému společenství Kutná Hora a Oblastní charitě Kutná Hora pro provozování charitního šatníku, denního centra a noclehárny pro muže bez domova, zavládl stavební ruch. „Dokončeny byly bourací práce, demontáže starých elektroinstalací, odpadů,“ uvedl Jan Trávníček z odboru investic městského úřadu a doplnil, že v současné době pokračuje vyzdívání nových příček.

Původní terasa v zadní části, využívaná ke vstupu na zahradu, byla rozebrána. „Odvodnění terasy bude zajišťovat středový žlab, který bude svádět vodu z terasy a také ze střechy do nově v zemi zabudované retenční nádrže. Dešťovou vodu budeme zpětně využívat pro splachování záchodů,“ vysvětlil Jan Trávníček. Kolem objektu je položena hydroizolace. Do konce letošního roku by v celém objektu měla být vyměněna okna. Zateplení a obnova fasády bude záviset nejen na dokončení výměny oken, ale i na přízni počasí.

Na rozdíl od původního stavu bude terasa v zadní části objektu spojená, mezi jednotlivými odděleními nebudou dělicí příčky. Pro vstup na zahradu počítá projekt se dvěma vstupy na zahradu.

Protože zahrada bude po rekonstrukci náležet mateřské škole a bude na ni platit režim školky, město připravuje náhradní hřiště, místa s dětskými herními prvky. Jak uvedla Silvia Doušová (STAN a Šance KH), místostarostka Kutné Hory, městský architekt Petr Janoš společně s architektem Martinem Kremlou z odboru investic se začali zabývat revitalizací sídliště Hlouška a mimo jiné i vytipují místa, kde bude možné v sídlišti instalovat dětské herní prvky. „Další herní prvky navrhl Petr Janoš na hřišti „průmyslováku“, na jehož revitalizaci by se mělo rovněž začít v nejbližší době pracovat, “ dodala Silvia Doušová.

pra

Zavřít menu