Ochotníci prodloužili lidem životy – komedií pobavili zaplněné divadlo, děkujeme za to!

Zaplněné hlediště Tylova divadla v Kutné Hoře v sobotu pátého ledna odměnilo kutnohorské ochotníky. Na scéně divadla stáli místní lidé, které běžně potkáváme na ulici nebo v kavárnách. A o to větší zážitek to byl.

„To je Karel, určitě ho znáš,” povídaly si dámy v šesté řadě téměř vyprodaného divadla. „A vedle něj Renda, a támhle vzádu Martin z Íčka, ty znáš taky. A Mirek, to už je tradice,” pokračovaly. A já po celém výčtu všech herců měl dokonalý přehled o všech angažmá. I přes to, že jsem si na poslední chvíli ponechal své brýle na dálku v pohodlí domova.

A v tu chvíli jsem si uvědomil toho slavnostního okamžiku. Jak se dokážou lidé ze zcela jiných profesí sejít a nacvičit skvělou divadelní hru. Jen proto, aby dál pobavili své přátele, rodinu, divadelní nadšence i sousedy ze svého okolí.

Ochotníci si zaslouží uznání. Spolku, kterému dělají jméno – Ochotnickému spolku Tyl, je letos 176 let. Pokračují v tradicích a rozvíjejí povědomí kulturní i společenské. J. K. Tylovi rozhodně nedělají ostudu. A zakladatel doktor J. J. Štietka by z pokračující práce měl více jak radost. Mílí Ochotníci, děkujeme za kulturní zážitek i vaší přítomnost!

Až příliš Štědrý večer

Hrají: Karel Polívka, Petra Wagenknechtová, Míša Králíková, Martin Betuštiak, Marcela Jiroušková, Eva Bicanová, Otakar Fiala, Patrik Převrátil, Jiří Pospíšil, Veronika Štroblová, Jan Jelínek, Petra Kleilová, Denisa Šebestová, Robert Štekr, Radka Karešová, René Svoboda a Boris Buňka. Režie: Miroslav Štrobl

Jakub Skyva

Zavřít menu