Online Den otevřených dveří v Kutné Hoře již tuto sobotu dopoledne!

On-line den otevřených dveří v Kutné Hoře nabídne v přímém přenosu pohled do nových expozic Vlašského dvora. Prostřednictvím kamer se otevře pohled do Dačického domu, Knihtiskárny, ale i dalších objektů. Více v pozvánce níže.

Chcete patřit mezi první návštěvníky, kteří nahlédnou pod pokličku nových expozic Vlašského dvora, a prozkoumají tento „klenot“ českých panovníků blíže? Pak neváhejte v sobotu 22. května od 10:00 hod a sledujte nás živě na Facebook nebo YouTube kanálu „KDEfondyEUpomahaji“. Během dvouhodinového přenosu vám ukážeme pohled na Kutnou Horu z jiného úhlu a představíme vám 8 nových zajímavých míst, podpořených z fondů EU.

V živém přenosu zavítáme do Vlašského dvora, kde nahlédneme do nových expozic. Podíváme se do rodného domu Mikuláše Dačického, ve kterém je dnes expozice památek UNESCO. Muzeum „Knihtiskárna“, nám odhalí historii a tajemství knihtisku. Dozvíme se, jak se vyučuje v moderních učebnách Církevního gymnázia, které sídlí v bývalém klášteře sester Voršilek, nebo jak se hraje hercům na zrekonstruované Malé scéně v Městském Tylově divadle. Chrám svaté Barbory si prohlédneme hezky z výšky včetně jeho okolí, nebo zjistíme, jak se objevily ovce na stepích blízkého vrchu Kaňk. V rodinné stavební společnosti Stavonel, spol. s. r. o. si popovídáme o vzdělávání zaměstnanců.

Těšíme se na vás v sobotu v přímém přenosu, nudit se určitě nebudete!

 

Zavřít menu