Osadní výbory vyhlásily první ročník soutěže o nejkrásnější předzahrádku, balkon či okno. Uzávěrka přihlášek je 31. srpna

První ročník soutěže o nejkrásnější předzahrádku, balkon či okno v Kutné Hoře pořádají Osadní výbory K. Hora Vnitřní město spolu s OsV Šipší a Kaňk. „Cílem je podpořit obyvatele města při zkrášlování vlastní zeleně, která potěší kolemjdoucí oko,“ uvedla Kristýna Svobodová za OsV Vnitřní město. Porota bude hodnotit dvě kategorie – nejlepší úpravu předzahrádky, rodinného či bytového domu a nejrozkvetlejší okna, květinovou výzdobu balkonu, lodžie, terasy či okna. Více o podmínkách a přihlášek do soutěže v článku pořadatelů soutěže níže. Kontakt na organizátory: horakvete@gmail.com. Uzávěrka přihlášek do 31. srpna.

red

„Hora kvete“

Tak zní název prvního ročníku soutěže o nejkrásnější předzahrádku, balkon či okno celého města Kutné Hory, kterou pořádá Osadní výbor Kutná Hora Vnitřní město, společně s osadními výbory Šipší a Kaňk. Cílem je podpořit obyvatele města při zkrášlování vlastní zeleně, která potěší kolemjdoucí oko.  Květinovou úpravou svých nemovitostí se občané aktivně podílejí na atraktivním vzhledu města. „Chceme, aby Kutná Hora rozkvetla.“ Hodnotit se bude květinová výzdoba ve dvou kategoriích. Porota ocení:

1)            nejlepší úpravu předzahrádky, rodinného či bytového domu

2)            nejrozkvetlejší okna a květinovou výzdobu balkonu, lodžie, terasy či okna.

Přihlášku navíc může podat nejen majitel, ale i osoba, která o prostor osobně nepečuje, ale zná jméno dotyčného vlastníka a pečovatele zkrášleného prostoru a získá jeho souhlas. Soutěžní fotografie se jménem, telefonním kontaktem či e-mailovou adresou mohou lidé posílat do 31. srpna 2021 na e-mail: horakvete@gmail.com, přes Messenger na skupinu Hora kvete nebo je možné popsaný obrázek s kontaktem zanechat v obchodě Papír-Hračky na Palackého náměstí 95/16. Výsledky budou vyhlášeny v září. Odměnou pro výherce budou lákavé ceny.

Velice nás těší, že Osadní výbory pracují nejen v rámci komunity, ale pomalu začínají i spolupracovat mezi sebou. Důkazem jsou podařené akce, mezi něž patří Pečeme s osadou, při které osadníci upekli vánoční cukroví pro seniory či jarní počin s názvem Velikonoční strom, kdy Kutnohořané ozdobili veřejný prostor vlastnoručně vyrobenými kraslicemi. Do budoucna bychom byli rádi, aby se tyto události staly tradicí.

Kristýna Svobodová, OsV KH Vnitřní město

Zavřít menu