Druhou výstavní sezónu otevírá kutnohorská „galerie z ulice“ v rozlehlém výkladním okně bývalé továrny na ocet výstavou kolínského výtvarníka Vlastimila Bareše Oleje a akryly. Zahájí ji vernisáž ve čtvrtek 12. září 2013 od 18:00 hodin. ………………………………………………………………………………………………

Vlastimil Bareš (* 1949) se narodil v Radvanicích u Sázavy nad Sázavou, ve Sklárnách Kavalier pracoval jako foukač skla. Základy malířských technik si osvojil ve výtvarném kroužku v Sázavě. Po přestěhování do Kolína se věnoval vlastní tvorbě, samostatné výstavy se datují od roku 2000. Připomeňme alespoň Mladou Boleslav, Kouřim, Kutnou Horu, Uhlířské Janovice. A samozřejmě také Kolín a rodné Radvanice. Svá výtvarná díla s úspěchem prezentuje také na tradičním Salónu kolínských výtvarníků. Oblíbeným námětem i doménou Vlastimila Bareše je krajinomalba. Pracuje především olejem a temperou, v poslední době používá i moderní akryl. Do jeho tvorby se výrazně promítá obdiv k impresionismu.

.

Vlastimil Bareš

.

Jak se již stalo tradicí, moderátor Vladimír Císař zahájí vernisáž na chodníku před ArcusGallery. Poté, již v objektu Octárny, představí tvorbu Vlastimila Bareše a také uvede Lucii Zhory, která, jako již několikrát, ozvláštní vernisáž svojí hudbou a zpěvem. Výstava Vlastimil Bareš: Oleje a akryly bude v ArcusGallery ukončena ve středu 9. října 2013. O termínu autorem komentované prohlídky výstavy budeme informovat s dostatečným předstihem.

Miroslav Moravec, kurátor výstavy

.

Zavřít menu