Úderem 18. hodiny začne ve čtvrtek v Městské knihovně další z pořadů Listování s Lukášem Hejlíkem. Publiku se představí kniha Timura Vermese Už je tady zas. „Na jedné straně je to až k popukání komická kniha, protože autor dokonale vystihl Hitlerův žargon. Na druhou stranu vám ale brzy zmrzne úsměv na tváři,“ napsal recenzent Sternu. ………………………………………..

Léto 2013. Na zanedbaném plácku uprostřed Berlína se probudí Adolf Hitler. V nejhlubším míru, bez své strany, bez svých věrných, bez Evy. Sám a sám v moři přistěhovalců. 66 let po své domnělé smrti uvízne v přítomnosti a proti vší pravděpodobnosti zahájí novou kariéru – v televizi! A nakonec – jak jinak – zamíří i do politiky! Jeho heslem se stane boj proti rychlé jízdě a psím exkrementům na chodnících. Hořká politická satira ukazuje současné Německo jako cynickou společnost, kterou žene kupředu bezskrupulózní touha po úspěchu a která je navzdory desetiletím demokracie naprosto bezbranná vůči demagogům nejhrubšího zrna.

Timur Vermes
(* 1967, Norimberk) je německý novinář a spisovatel. Je synem Maďara, který uprchl z vlasti po nepokojích v roce 1956 a Němky. Po maturitě studoval v Erlangenu dějiny a politologii. Působil jako novinář například v mnichovských Abendzeitung nebo kolínském Expressu. V roce 2007 začal psát jako ghostwriter – například Was vom Tode übrig bleibt. Svůj debutový román vydal v roce 2012 pod titulem Er ist wieder da (Už je tady zas) – satiru o Hitlerovi, který se probudí v současnosti na jedné louce v Berlíně, začne vystupovat v různých TV-pořadech a získává opět oblibu. Po představení knihy na frankfurtském veletrhu se stal román bestsellerem.

7.11 2013 | 18:00 LISTOVÁNÍ s Lukášem Hejlíkem a Alenem Novotným, Městská knihovna Kutná Hora, oddělení pro dospělé. „Listovat“ se bude knihou Timura Vermese Už je tady zas, v rámci pořadu bude možné zakoupit knihu podepsanou autorem. Rezervace: e-mailem na  dospele@knihovna-kh.cz nebo tel. 327 512 079.

 

Prohlédněte si fotografie z lednového Listování románem Kariho Hotakainena Slovo Boží.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu