Akce nazvaná Komisař Vrťapka  a vzácný svitek se uskuteční v prostorách bývalé budovy základní školy, nyní volnočasového centra Mozaika Na Kaňku. Pro děti jsou připraveny nápadité rukodělné činnosti, luštění obrázkových hádanek a kvízů, kreslení spolu s ilustrátorem a soutěže s výtvory, které děti během dílny samy vytvoří. ………………………………………………………

Jsou připraveny ceny pro vítěze v podobě Vrťapkových knížek a diářů. Celá výtvarná dílna je koncipována tak, aby děti nejen pobavila, ale zároveň i hravou formou vzdělala v rámci příslušného tématu: tématický okruh je věnován vzniku a vývoji knihy a děti v něm společně s komisařem Vrťapkou pátrají po vzácném svitku, který se záhadně ztratil ze zamčené kaňkovské knihovny. Detektivní pátrání po záhadném pachateli  trestného činu, fantastický příběh po stopách zločinu. Petr Morkes je autorem všech Vrťapkových komiksů. Nabízí inteligentní zábavu pro děti a dospělé. Akce začne přesně ve 14:00 hod. odpoledne dne 8. 2. 2014. Program trvá 90 minut. Po workshopu je vyhrazen časový prostor pro autogramiádu, během které Petr Morkes kreslí dětem do knížek originální obrázky a zodpovídá případné dotazy. Vytvořená dílka si děti mohou odnést domů.

Akci finančně podporuje Městský úřad Kutná Hora. Akce je primárně určena dětem 1. stupně ZŠ. Počet účastníků je omezen na 30 osob, proto je nutné účast si předem zarezervovat emailem: petra.kre@atlas.cz.

 

.

Zavřít menu