Předzahrádek letos kavárníci a provozovatelé restaurací postaví pětatřicet

Stále větší oblibu si u hostů restaurací i kaváren získávají předzahrádky a mobilní terasy na veřejném prostranství. V centru Kutné Hory jich před novou turistickou sezonou postaví k pětatřiceti.

„Sazba poplatku za umístění zařízení pro poskytování služeb, jako je umístění zahradních stolků k restauračním účelům a další plocha k záboru veřejného prostranství větší než deset metrů čtverečních, je měsíčně sedmdesát korun. Stejně tak i u dalšího započatého metru čtverečního při užívání veřejného prostranství,” řekla Kutnohorským listům Jana Pospíšilová z technického oddělení Městského úřadu v Kutné Hoře.

Předzahrádky na dva roky

Povolení k umístění předzahrádky uděluje Odbor dopravy městského úřadu. A to vždy na dva roky. Poté musí žadatel podat svou žádost znovu.

Pomyslných povolenek je pro letošní rok pětatřicet. „Předzahrádek do deseti metrů čtverečních jich evidujeme dvacet, vetších pak patnáct. Největší předzahrádku máme v Kutné Hoře na Palackého náměstí, kde celková výměra čítá šestasedmdesát metrů čtverečních,” dodala Jana Pospíšilová.

Většina restauračních zařízení otevře své předzahrádky už v dubnu, a to vzhledem k vysoké frekvenci kulturních akcí. Šňůru otevře víkend 6. a 7. dubna s Velikonocemi v GASK s dvoutisícovou návštěvností, bude pokračovat desetitisícovým Spartan Racem, patnáctitisícovou Sedleckou poutí a Pohárem horských kol s předpokládanou účasti pěti tisíc účastníků i přihlížejících.

Jakub Skyva

Zavřít menu