Projekty pro lepší Kutnohorsko a Pardubicko získaly potřetí podporu více než 400 tisíc korun z grantu X-DAY společnosti Foxconn

Celkem patnáct projektů z Kutnohorska a z Pardubicka se podělilo o čtyři sta patnáct tisíc korun z grantu Foxconn X-DAY. Společnost touto veřejnou aktivitou podporuje dobročinné projekty z obou regionů, ve kterých působí.

„Loňský třetí ročník, který právě uzavíráme, byl opět rekordní. Přihlásilo se do něj 85 žadatelů, což je o 20 více než v loňském roce. Do finále postoupily projekty vybrané porotou složenou ze zaměstnanců Foxconnu,“ vedl Pavel Kožený, manažer PR a komunikace. Prezentace projektů i jednotlivců, kteří o podporu soutěžili, se rovněž musela přizpůsobit situaci a před porotou probíhala bez publika, zato při dodržení přísných hygienických pravidel.

Poté, co své nápady prezentovalo deset finalistů z oblasti Kutnohorska, vybrala porota zasedající přímo v areálu závodu v Kutné Hoře v neděli 20. února sedm odměněných. Nejvyšší částku 70 tisíc korun si odneslo Sdružení dobrovolných hasičů z Malína na nový přívěsný vozík, který zlepší akceschopnost požárního týmu. 40 tisíci podpořila firma Jezdeckou stáj v Bramborách a rodinnou farmu. O částky mezi 10 a 20 tisíci korun se podělilo dalších pět projektů z oblastí charity, sportu, kultury i sociální podpory.

„Třetí ročník Foxconn X-DAY probíhal podobně mimořádně, jak mimořádný byl celý loňský rok,“ říká Pavel Kožený, manažer PR a komunikace společnosti Foxconn v České republice a doplnil: „Opravdu mě těší, že přes všechna omezení, která současná situace přinesla, opět velmi významně narostl počet přihlášených. Ukazuje to, že snaha o to, aby byl Foxconn dobrým sousedem jak na Pardubicku, tak Kutnohorsku, přináší výsledky. Gratulujeme všem oceněným a děkujeme jim za úsilí o to, aby byly naše regiony zase o něco lepším místem pro život.“ Na jeho slova navázal Pavel Šotola, radní Pardubického kraje: „Velmi oceňuji inovativní přístup Foxconnu v rozdělování finančních prostředků organizacím, kdy do celého procesu jsou zapojeni jak zaměstnanci, tak i veřejná správa. X-DAY mi přinesl spoustu milých setkání a poznání kvalitních projektů.“

Porota Foxconn X-DAY 2020 Kutnohorsko

V porotě Foxconn X-DA 2020 Kutnohorsko zasedli Josef Viktora, starosta města Kutné Hory, Kateřina Daczická, zastupitelka města Kutné Hory Veronika Lebedová, ředitelka Městského Tylova divadla v Kutné Hoře a Pavel Kožený, manažer PR a marketingové komunikace Foxconnu.

Na Kutnohorsku získaly podporu tyto projekty:

 

Přívěsný vozík pro SDH MalínMilan Navrátil (Sbor dobrovolných hasičů Malín)70 000 Kč
Rodinná farmička potřebuje zázemíMichaela Švábová (Jezdecká stáj Brambory)40 000 Kč
Město = Galerie 2021Martin Starý (Město = Galerie 2021)20 000 Kč
Kinder CupVáclav Rejna (FBC Kutná Hora)20 000 Kč
Sladké mámení v KostcePetra Hnátová (Cesta životem bez bariér)20 000 Kč
ModernizaceRadek Kršňák (Rybářský svaz Kutná Hora)18 000 Kč
Kurzy malování pro senioryTereza Vrátilová (NF Barvy Podzimu)10 000 Kč

Tz, red

 

Zavřít menu